Veel animo voor Triathlon Zwolle

Zwolle – Zaterdag 20 september 2014 zal de vierde editie van Triathlon Zwolle plaatsvinden rondom de Milligerplas in de wijk Stadshagen. Het is weer mogelijk om te starten op de kwart, achtste of in teamverband. Inschrijven kan vanaf 1 januari 2014.

triathlon.jpg   

Na 8 dagen van inschrijven zijn er al 73 inschrijvingen op de kwart triathlon van de jaarlijkse Triathlon Zwolle! Er zijn maar 100 startbewijzen! Wacht dus niet te lang met de beslissing om met de kwart triathlon mee te doen. De kwarttriatleten zullen een kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en tot slot 10 kilometer hardlopen. In totaal zullen 350 individuele deelnemers starten in de Milligerplas in Stadshagen om te beginnen aan het zwemparcours. Vervolgens stappen de triatleten op hun fiets en zullen tot slotte de triathlon hardlopend eindigen. Net als voorgaande jaren is het fietsparcours uitgestippeld richting Hasselt en loopt het loopparcours door de wijk Stadshagen.

Kwart triathlon:

Een individuele triathlon over 1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. Er geldt een minimum leeftijd van 16 jaar. Deze serie kent 100 startbewijzen.

Achtste trithlon:

Een individuele triathlon over 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Deze serie kent 200 startbewijzen. Er wordt gestart in 2 series van elk 100 deelnemers.

Team triathlon:

Een estafette triathlon over een achtste of een kwart afstand. Elk lid van het team legt een onderdeel af. Zwemmers mogen niet jonger zijn dan 14 jaar, fietsers en lopers niet jonger dan 16 jaar. Beide series kennen 25 startbewijzen. In totaal is er dus plaats voor 50 teams.

 

Op zaterdag 20 september organiseert Trithlon Zwolle in samenwerking met Triathlonvereniging Triade de derde editie van Triathlon Zwolle. Dit jaar maken we het mogelijk dat er weer ruim 350 deelnemers van start kunnen gaan. Wij doen ons uiterste best alles goed te laten verlopen. Hieronder staat alle informatie om goed aan de start te verschijnen. Mocht je toch nog vragen hebben, stuur dan een mail naar; info@triathlonzwolle.nl.Belangrijk! Op de dag zelf is geen na-inschrijving mogelijk. Zorg er dan ook voor dat je twee weken voor de triathlon bent ingeschreven. Sta je op de reserve lijst? Dan hoor je uiterlijk twee weken voor de tijd of je mee van start mag!

 

De series starten vanaf 10.30 uur, de start is bij de Milligerplas, vlak naast het strandhuis. Het adres is Milligerlaan 2, 8043 ND Zwolle. De definitieve startindeling volgt nog.

Annuleren 

Ben je ingeschreven en onverhoopt verhinderd. Meld dit dan uiterlijk 14 dagen voor de triathlon.  Bij annuleren binnen deze laatste 14 dagen voor de triathlon is helaas restitutie van het inschrijfgeld niet meer mogelijk. Het startnummer overdragen is niet toegestaan.

Ophalen startnummers 

In de ochtend op de wedstrijddag haal je je startnummer en eventuele chip op bij het aanmeldpunt. Deze is te vinden vlak naast het strandhuis. In de enveloppe die je ontvangt zit ook een sticker met daarop je startnummer die je aan je remkabel van je fiets kan bevestigen, zodat je kan laten zien dat je fiets bij jou hoort. Zo proberen wij een bijdrage te leveren voor het waken van je eigendommen. De organisatie draagt geen zorg voor de bewaking van je fiets of andere spullen, let dus op je eigen spullen en op die van elkaar!

Atletenlicenties 

Op de wedstrijddag zijn wij verplicht de licenties te controleren van de ‘licentiehouders’ (bij de inschrijving heb je moeten aangeven of je hiervan in het bezit bent). Zorg ervoor dat je je pasje bij je hebt, anders zijn we genoodzaakt alsnog de kosten voor het aanvragen van een daglicentie in rekening te brengen.
Lees alles over licenties op de website van de  Nederlandse Triathlonbond.

Parkeren 

Parkeren kan op de parkeerplaats bij het Strandhuis Milligerplas. Volg de instructie van de parkeerwachter. Er is echter niet voor alle auto’s plaats. Dus komt je uit Zwolle, kom dan lekker met de fiets! Kom je met de auto; parkeer de auto gelieve niet in de wijk, zodat de omwonenden voldoende parkeergelegenheid hebben. Gebruik dan ook zoveel mogelijk de verschillende parkeerplaatsen in de omgeving. Al deze parkeergelegenheden zijn maar op een paar minuten lopen vanaf de start. Klik hier voor de auto- en looproutes naar de verschillende parkeergelegenheden vlakbij de Milligerplas.

Garderobe/Kleedaccommodatie Nabij het ophalen van het startnummer is een tent waar men kan omkleden. De tas met kleding kunt u kwijt bij de fiets in de wisselzone. De wisselzone is beveiligd. De organisatie kan echter niet verantwoordelijk worden gesteld voor het zoekraken van eigendommen.

Toiletten/Douchen 

De toiletten in het strandhuis zijn beschikbaar. Daarnaast staat er een toiletblok vlak naast de wisselzone. Er is helaas geen gelegenheid om te douchen.

Tijdregistratie 

De tijdregistratie zal plaatsvinden met het Mylaps Champion Chip registratie-systeem. Je kunt meedoen met de eigen gele of groene chip. Indien je niet in het bezit bent van een chip, dien je er een te huren voor €2.50. Dit kun je aangeven bij de inschrijving. Op de uitslagenlijst zijn je netto zwem-, fiets-, loop- en wisseltijden terug te vinden. De chip kan worden bevestigd aan de enkelband. Deze dien je tijdens alle onderdelen te dragen. Voor de teams geldt dat deze enkelband moet worden overgegeven. Iedere deelnemer krijgt daarnaast ook een startnummer. Draag deze minimaal tijdens het fietsen op de rug en tijdens het lopen op de borst. De organisatie zal zorgen voor speldjes. Voor de teams geldt dat het startnummer overgedragen moeten worden een startnummerband is hierbij aan te bevelen.

Prijsuitreiking Er is alleen een overall Heren en Dames prijsuitreiking. Voor de teams is er ook een overall prijsuitreiking.

Uitslagen Vanaf zaterdagavond 18.00 uur staan de uitslagen op deze website.

Reglementen Voor de reglementen verwijzen we naar de website van de  Nederlandse Triathlonbond.

Deelnamevoorwaarden 

Een fietshelm is verplicht. De helm moet vast zitten voordat men de fiets pakt tot het moment dat men de fiets weer in het rek zet. Deelnemers dienen over deugdelijk materiaal te beschikken, de fietsen worden gekeurd door de jury van de NTB.

Stayeren is verboden Stayeren tijdens het fietsen is verboden. Dit houdt in dat men niet vlak achter de voorganger mag fietsen. De stayerzone is 10 bij 3 meter.

Horeca/Pinnen Bij het strandhuis kunt een terecht voor een goede kop koffie of wat te eten. U kunt hier binnen ook pinnen. Het is echter niet mogelijk om hier geld op te nemen.

Foto’s Verschillende fotografen zullen aanwezig zijn. Foto’s zijn na de tijd via deze website te bekijken.

Wetsuitverhuur – Step One

Zwemmen in buitenwater is altijd kouder dan het zwembad. Het wordt dan ook aangeraden om een wetsuit te dragen bij de triathlon in de Milligerplas. Tijdens het zwemmen is een wetsuit verplicht bij een temperatuur van 14° of minder. Voorafgaand aan de wedstrijd zal de jury van de NTB de watertemperatuur meten. Het kan dus zijn dat men verplicht een wetsuit moet dragen. Geen wetsuit? Step One, de running speciaalzaak uit Borne biedt u de mogelijkheid tot huur van een wetsuit. Er wordt gebruik gemaakt van de betere wetsuits. Het enige wat u hoeft te doen is op de site van Step-One een formulier in te vullen. Op de wedstrijddag is Step-One met een stand aanwezig. Naast uw persoonlijke gegevens dient u uw lengte en uw gewicht op te geven.

Verzorgingsteam – Fysioteam de Dobbe

Na afloop van de triathon kun je gebruik maken van het verzorgingsteam van Fysioteam de Dobbe. Zij staan voor je klaar om de spieren weer te laten ontspannen. 

Artikel delen: