Scania hoofdsponsor Zwolse Halve Marathon

Zwolle – Scania Production Zwolle is de nieuwe hoofdsponsor van de Zwolse Halve Marathon. Dat heeft algemeen directeur Fredrik Allard van de Zwolse truckfabrikant donderdag 9 januari bekend gemaakt. Daarmee is Stichting Halve Marathon Zwolle er in geslaagd een waardige opvolger te vinden voor Zilveren Kruis Achmea, hoofdsponsor van de afgelopen vijf edities.   

 

Scania sponsort al vele jaren het evenement en ook steeds meer medewerkers van het bedrijf doen mee aan de diverse onderdelen. “Scania is een bedrijf waar een gezonde lifestyle hoog in het vaandel staat en het hoofdsponsorschap van dit sportieve evenement past dan ook heel goed bij ons”, aldus Fredrik Allard. Dat betekent dat het bedrijf een 3-jarig contract aangaat met de Stichting Halve Marathon Zwolle. “De fabriek van Scania is sinds 1964 gevestigd in Zwolle en met het sponsorschap onderstrepen we ook de 50-jarige verbondenheid van Scania met Zwolle en de verdere regio”, licht Leonie Flanderijn, manager algemene zaken en communicatie bij Scania, toe.

Met ruim 1.500 medewerkers is Scania Production Zwolle de grootste industriële werkgever in Zwolle. In de grootste Scaniafabriek van Europa worden complete trucks gebouwd en geëxporteerd naar ruim zestig landen. Teun Bouwhuis, voorzitter van Stichting Halve Marathon Zwolle, is blij met de nieuwe hoofdsponsor. “Scania is een zeer professionele organisatie. Wij zijn blij en trots dat zo’n groot en sterk bedrijf haar naam wil verbinden aan ons evenement. Het is in deze economische tijden bovendien niet eenvoudig om een hoofdsponsor te vervangen, maar we zijn heel blij dat het is gelukt”, aldus Bouwhuis.

De veertiende editie van het grootste hardloopevenement van Zwolle heeft plaats op zaterdag 14 juni 2014. Het hardloopfestijn in de Zwolse binnenstad draagt dan voor de eerste keer de naam ‘Scania Zwolse Halve Marathon’. Net als voorgaande jaren kunnen er maximaal 8.500 atleten meedoen. Ook dit jaar ontbreekt het nodige entertainment niet. Langs het gehele parcours spelen in het avondzonnetje fanfares, bands en DJ’s. Op de Grote Markt is het onthaal traditiegetrouw groots.

De inschrijving voor de Scania Zwolse Halve Marathon start 1 februari 2014 om 12.00 uur via www.halvemarathonzwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Je roept continu dat je de beste bent en dan lieg je het personeel voor.Je zegt dat je 48 wagens gaat produceren terwijl je weet dat het er maar 4 zijn per dag?  ⚠️ Meld

 2. Sando, met je laatste bijdrage laat je zien dat je niet serieus te nemen bent. 4 vrachtwagens op een dag, tuurlijk joh. Daarbij is Scania een geweldige werkgever met een uiterst sociaal werknemersbeleid. Maar kennelijk ben jij een rupsjenooitgenoeg en ga je lekker klagen op weblogzwolle. Het is in ieder geval aantoonbare kolder wat je nu hebt neergezet.


  ⚠️ Meld

 3. Niet dat ik Sando in eerste instantie al serieus nam maar na zijn 2e bijdrage al helemaal niet meer. Waarschijnlijk heeft hij het voor zichzelf verkloot daar.

  Scania levert per dag 135 vrachtwagens!! (ff googlen en je weet zoveel meer!)


  ⚠️ Meld

 4. En Scania kan er per dag 180 produceren. Scania heeft tijdens de crisis ook geen eigen medewerkers ontslagen. Ik bedoel maar, Sando is van het slag werknemer die denkt dat hij alleen rechten heeft en daarbij voor het gemak de plichten vergeet.


  ⚠️ Meld

 5. Scania heeft toch ook merendeel uitzendkrachten in dienst? inplaats van vaste werkenemers? die waren tijdens de crisis toch 1 voor 1 uitgekocht? En uitzendkrachten voor terug genomen?

  Lekker makkelijk.. geen werk.. uitzendkrachten weg sturen.. je hoeft dan verder niks door te betalen 😀


  ⚠️ Meld

 6. Evert, Scania heeft veel meer vast dan tijdelijk personeel. Ze huren mensen in om de pieken op te vangen. Lees je een beetje in voor je reageert, want je weet duidelijk niet waar je het over hebt.


  ⚠️ Meld

 7. Ik wil best voorbeelden noemen.Het zijn over oud collega s .Zij hebben gewerkt als uitzendkracht.Vriendjespolitiek eigen belang vooral bij de chefs in Staphorst en Hessenpoort.Deze mannen zijn een schande voor Scania.Vooral als veel personeel verdwijnt en die thaise vrouw van een chef nooit bij een ontslag ronde zit.Dat kan er bij mij niet in.Hierbij heb ik het dan ook niet over de vaste krachten.Maar puur over het beleid naar de uitzendkrachten toe.Zelf ben ik daar n een half jaar weg hiep hoera.


  ⚠️ Meld

 8. @stadshagenees,

  Sorry, dat is de indruk die ik heb gekregen na de laatste jaren.
  Zelfs de vaste werknemers zeggen dat… dus ga niet zeggen dat het een lul verhaal is..


  ⚠️ Meld

 9. Gewoon een paar feiten die laten zien dat Scania een prima werkgever is:
  – Winnaar in 2013 van de vakprijs voor het beste personeelsbeleid van Nederland
  – Veel mensen in dienst die er al langer dan 20 of 30 jaar werken. Dat doe je niet als je het er niet meer ziet zitten.
  – Iedere maand een medewerkertevredenheidsenquete, ook onder de Randstad-werknemers. Gemiddelde cijfer: 8,2 op 10
  – Als het percentage Randstad-medewerkers t.o.v. vaste medewerkers boven een bepaald nivo komt, wordt een aantal Randstad-medewerkers in vaste dienst genomen.

  Geweldig bedrijf lijkt me dat.  ⚠️ Meld

 10. 😮 Dat Scania hier

  Agenda – Details

  Evenement
  Wanneer:04-10-2014
  Titel50 jaar Scania
  Waar:Gastlocatie – Zwolle
  Categorie:Open dag / Opening

  geen promotie-topic aan wijdt…nou ja, er zal achteraf wel een impressie komen van de Open dag/Opening (zie ‘wat is er te doen’ voor meer tekst)…In elk geval van harte gefeliciteerd met het 50-jarig bestaan en nog vele jaren IN ZWOLLE! Veel plezier en succes morgen ook.


  ⚠️ Meld

Reageer