Zwolle vijf dagen in beeld op tv

Zwolle – Vanaf 14 januari komt Zwolle vijf dagen achtereen op TV in het EO programma ‘Geloven op 2’. Het programma is elke week op zoek in een stad of dorp naar inspirerende mensen met mooie verhalen die het hart van de stad laten zien. Naast de persoonlijke verhalen worden ook typisch Zwolse zaken getoond. Voor de laatste dag op 18 januari worden er nog opnames gemaakt op 11 januari op de Grote Markt. Het programma is te zien van dinsdag tot en met zaterdag om 17.00 uur op Nederland 2.

In dit programma gaat het om mensen en organisaties die vanuit hun geloof en inspiratie tot bijzondere daden komen. Het gaat om gewone mensen die ongewone dingen kunnen doen. Deze vijf dagen komt de stad Zwolle op heel verschillende manieren in beeld. Een reportage bij PEC Zwolle met daarin een interview met spits Benson en een actie voor het goede doel, een carnavalsvereniging, de Stichting Levende Stadsgeschiedenis, het Zwolse balletjeshuis, Thomas a Kempis en de Moderne Devotie in een nieuwe jas, ze komen allemaal langs. Daar doorheen interviews met mensen op straat en sfeerbeelden van een mooie stad. De laatste dag op zaterdag 18 januari is een soort samensmelting van alle dagen daarvoor. Dit wordt zaterdag 11 januari opgenomen in een grote tent op de Grote Markt. Daar zal een heerlijke middagmaaltijd klaargemaakt worden met regionale gerechten.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Leuk dat de stad Zwolle geprofileerd word op de landelijke, publieke, omroep!

  Voor mij persoonlijk wel weer jammer dat het programma een christelijke inslag heeft, hierdoor word het voor mij weer oninteressanter om te kijken vanwege de godsverheerlijking door de EO, helaas!


  ⚠️ Meld

 2. hallo student je schreeuw al voor je geslagen bent, heb je deze programma reeks al eens gezien????? inderdaad is het een EO programma, maar Gods verheerlijking is het zeker niet, okee ze hebben ook vragen over God, maar als mensen daar niet of anders denkend over praten is dat geen probleem, ik zou zeggen bekijk eerst even de 4 afleveringen en zeg dan je mening


  ⚠️ Meld

 3. @ans, je hebt helemaal gelijk, Ik was ook één van de Zwollenaars die aan de opnames mocht meewerken, (aflevering Woensdag) dus ik kan er over meepraten.


  ⚠️ Meld

 4. Ik ben niet gelovig maar vind dat de EO vaak nog wel leuke documemtaires en informatie programma,s brengt daar is wat betreft het geloof niks mis mee


  ⚠️ Meld

 5. Ook Stemmingsorkest Le Bombardon zal hierin te zien zijn die C.V Eileuvers begeleid tijdens het zingen van ” De Zwollenaar ”


  ⚠️ Meld

 6. Ik heb dit programma nog niet gezien, maar wel andere programma’s van de EO. Dus ik weet wat ik van de EO kan verwachten. Maar ik prijs wel dat er weer Zwolle promotie is


  ⚠️ Meld

Reageer