Solarteam Twente geeft gastcollege bij Deltion

Zwolle – Op donderdag bracht het team van The RED Engine, de zonneauto van Solar Team Twente, een bezoek aan Deltion. Ruim tweehonderd studenten van de mbo-opleiding Middenkader Engineering en Motorvoertuigentechniek volgden een gastcollege, waarin de voorbereidingen en deelname van de auto aan de World Solar Challenge uitvoerig werd toegelicht. De solarauto is een symbool van technische innovatie en dus voor techniekstudenten van Deltion een ‘technische traktatie’. 

 

09-01-2014__gastcollege_solar_team_twente-deltion_01.jpg 

Vlnr: Coen Sedee (21) en Jelle Wagenvoort (25)…

 

Een team van 16 studenten van Saxion en Universiteit Twente, ‘the Red Engineers’, ontwikkelden de auto samen met een grote groep bedrijven uit de regio Overijssel. De studenten kregen een beperkt budget, maar zorgden er middels sponsoring voor dat de auto en het team op het hoogste niveau konden presteren. In oktober nam het team deel aan de World Solar Challenge in Australië en behaalde daar de derde plaats in de Challenge. Uit de werkzaamheden van het wedstrijdteam blijkt dat vakmanschap onontbeerlijk is voor het ontwikkelen van een solarauto. Tijdens de ontwikkeling kwam een heel scala aan technische disciplines aan de orde, zoals projectmanagement, engineering, metaalbewerking, motorische kennis, elektronische kennis, composieten- en kunststofbewerkingstechnologie, 3D-printing, aerodynamica, installatietechniek.

 

09-01-2014__gastcollege_solar_team_twente-deltion_02.jpg

 

09-01-2014__gastcollege_solar_team_twente-deltion_03.jpg

 

09-01-2014__gastcollege_solar_team_twente-deltion_04.jpg 

‘De auto is een ultieme smeltkroes van innovatieve technologieën, iets waar wij onze studenten dagelijks in opleiden’, aldus Michiel Bilstra, directeur van de sector Techniek & Vormgeving van Deltion. ‘Met een gastcollege dóór studenten vóór studenten over dit technisch hoogstaande product, willen we onze studenten, onze leraren en onze partners in het bedrijfsleven enthousiasmeren en inspireren.’ 

 

De solarauto is tijdens de Open Dagen van Deltion op vrijdag 17 en zaterdag 18 januari voor alle bezoekers van dichtbij te bewonderen. Het Solar Team Twente zal ook dan aanwezig zijn om uitleg te geven. Meer informatie over de Open Dagen van Deltion staat op www.deltion.nl. 

Artikel delen:

Reageer