Wezenberg winnaar MVO Prijs Regio Zwolle

Zwolle – Op donderdagmiddag 9 januari is Wezenberg Transport BV uit IJsselmuiden  uitgeroepen tot winnaar van de MVO Prijs regio Zwolle. Het bedrijf ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter en gedeputeerde mevrouw Bakker tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW regio Zwolle. Wezenberg Transport BV mag zich de komende twee jaar de ‘Duurzaamste ondernemer van de regio Zwolle’ noemen.

 

Het was een spannende eindstrijd, en de jury van de MVO Prijs kon maar moeilijk kiezen tussen de drie finalisten, ATK-RTK KOFFERBAK, Isala Dermatologisch Centrum en Wezenberg Transport BV. Alle drie de finalisten zijn koplopers op gebied van duurzaam ondernemen, en besteden ruim aandacht aan zowel People, Planet als Profit. Maar uiteindelijk had Wezenberg Transport net een streepje voor. Mevrouw Bakker: “Als gedeputeerde Milieu van de Provincie Overijssel hecht ik veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. En gelukkig zie ik ook steeds vaker dat ondernemers hun verantwoordelijkheid nemen, zowel op het sociale vlak als op het gebied van duurzaamheid. Daarbij vind ik het vooral knap wanneer ondernemers erin slagen hun maatschappelijke betrokkenheid te vertalen naar economische meerwaarde. Dan is er pas echt sprake van people, planet, profit. Dat is waarop we bij onze jurering het meest hebben gelet. Alle drie de finalisten blinken uit in dit aspect, maar het familiebedrijf Wezenberg Transport heeft met haar bedrijfsvoering hierin de beste balans gevonden”. De trofee die Wezenberg Transport ontving is door kunstenaar Guus Voermans gemaakt uit gerecycled materiaal.

 

Achtergrond

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaat over de winnende combinatie van

people, planet en profit. Ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op de samenleving en het milieu, zijn de koplopers in hun sector. De MVO prijs regio Zwolle beloont ondernemers die een voortrekkersrol in MVO nemen, zet vooruitstrevende ondernemers in het zonnetje en stimuleert bedrijven tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle (DORZ) en Natuur en Milieu Overijssel (NMO) willen dergelijke ondernemingen binnen de regio Zwolle stimuleren. Daarom hebben zij samen met gemeenten, organisaties en ondernemers in de regio de MVO Prijs regio Zwolle in het leven geroepen. 

Artikel delen:

Reageer