Benson en Achenteh op de reservebank

Zwolle – PEC Zwolle’s vaste waarden Fred Benson en Rochi Achenteh zijn vanaf heden niet meer zeker van een plekje in het basisteam van Ron Jans. De succesvolle linksback Achenteh wil zijn aflopende verbintenis niet verlengen en moet de rest van het seizoen Bart van Hintum en Leroy Labylle voor zich dulden. Na de winterstop kan het zomaar eens zo zijn dat Achenteh de bank warm moet gaan houden. Fred Benson, voor wie tevens veel interesse is, krijgt met zijn aflopende contract hetzelfde op zijn dak. Guyon Fernandez zal voorlopig de voorkeur genieten in de spits. De situatie van Darryl Lachman beoordeelt de club anders. De club weet dat het iemand met zijn kwaliteiten niet kan missen in de strijd om handhaving.

 

Achenteh wil de tweede seizoenshelft waarschijnlijk niet om de bank door gaan brengen en daarom lijkt een tussentijdse transfer niet uitgesloten. FC Utrecht en sc Heerenveen zouden geïnteresseerd zijn in de verdediger. Henk van Ginkel, de zaakwaarnemer van Achenteh, vertelt tegen de Telegraaf dat hij niet content is met de manier waarop Zwolle handelt. "Zo zit het blijkbaar in elkaar tegenwoordig. Ik vind dat nooit zo verstandig, maar het is een zaak van Zwolle. Ik ben van mening dat altijd de besten moeten spelen. Zeker is dat Rochdi niet bij Zwolle blijft, met zijn kwaliteiten krijgt hij echt wel een club. Daar zit ik niet over in. We wachten het nu rustig af." Gerard Nijkamp, de technisch directeur van Zwolle, zegt dat het niet anders kan. "Wij zijn als club leidend. Wij willen door. We willen niet wachten op jongens die niet willen verlengen, maar door met jongens die hun toekomst conformeren aan die van PEC Zwolle. Wij vertellen dan altijd alles aan de voorkant. Fair, duidelijk en eerlijk."

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Meten met twee maten.

  Als je voor zo’n (bedenkelijke) constructie kiest, doe het dan consequent en zet OF alle weigeraars op de bank, OF stel ze gewoon (allemaal) op. Je maakt mij niet wijs dat de spelers die nu de voorkeur krijgen, opeens beter zijn geworden. En al helemaal Fernandez niet die heeft – op drie wedstrijden na – helemaal NIETS laten zien.

  En wat ik persoonlijk nog erger vindt: Blijkbaar is het bij de club nog niet doorgedrongen dat de trend van de laatste paar weken onheilspellend is. De lijn qua punten is zo slecht dat als dat doorgetrokken gaat worden een plek onder de streep het eindresultaat gaat worden. Dan heb je dit soort rare fratsen niet nodig, want dat versterkt een neerwaartse spiraal alleen maar.

  Heren bij de club: Een plek in de Eredivsie is geen plek die je met een telefoontje richting Zeist kunt verlengen.  ⚠️ Meld

 2. Goede zaak, Benson verzaakt veel te vaak en bleef opgesteld bij gebrek aan beter, nu Fernandez die veel beter aan de bal is, trefzeker is, werkt als een paard en nu herstelt is, is dit een heldere keuze. Achenteh laat teveel steken vallen en van Hintum is een meer dan goede vervanger. Labylle moet het nog laten zien.

  Met enkele versterkingen voorin, wie weet wat er nog meer komt, krijg je dit elftal wel weer aan de praat!!!

  Alle vertrouwen in Nijkamp, Jans en consorten!

  Forza Zwolle!!  ⚠️ Meld

 3. een dikke strik erom en weg met die hooghartige Fred Benson en Rochi Achenteh ze hebben alleen maar een hoge eigendunk en presteren niks8)


  ⚠️ Meld

 4. Slakje…

  Wat als de spelers nu weg waren? dan zou je het nu alsnog met de backup moeten doen. Ron had Achenteh allang op de bank moeten zetten.. Ik vind het een verstandige keus om ze op de bank te zetten.. Niet tekenen voor een contract verlenging, is gewoon lekker op de bank zitten. Want ze zouden de club toch al verlaten en moet je ze alsnog missen 8)


  ⚠️ Meld

 5. lachman is nog steeds in onderhandeling hij beraad zich nog op de aanbieding van zwolle en werder bremen en hij laat het de clubs spoedig weten


  ⚠️ Meld

 6. Slakje,

  als je toch duidelijk van te voren communiceert hoe je omgaat met spelers die hun contract niet verlengen, en je vertelt daarbij dat je alleen nog opgesteld wordt wanneer je echt veel beter bent dan je alternatief, dan meet je toch helemaal niet met 2 maten?!

  Bovendien: zon geweldige topspits is mister Benson nou ook weer niet…


  ⚠️ Meld

 7. Belangstelling voor Benson???? zeker van amateurclubs. Deze speler denkt dat ie heel wat is. Hij is echter de meeste wedstrijden niet 100% aanwezig.


  ⚠️ Meld

 8. Het blijft meten met 2 maten. Lachman kan nog wel in onderhandeling zijn maar wat als hij ook niet vertrek oftewel bijtekent?. Niet op de bank omdat hij meer capaciteiten heeft dat is nogal bedenkelijk want dat valt ook wel mee en voor hem zit er ook iemand op de bank. Meerdere tegendoelpunten komen ook op het conto van Lachman


  ⚠️ Meld

 9. Beetje onzinnig om te stellen dat tegendoelpunten op conto van Lachman staan. Natuurlijk is dat zo, iedere laatste man van elke voetbal club ter wereld heeft dat! Kun je Boer ook wel op de bank zetten want uiteindelijk heeft hij de meeste tegendoelpunten van alle PEC spelers op zijn conto als je het zo bekijkt. Onzinnig dus!!


  ⚠️ Meld

 10. Dat is toch hetzelfde als je verliest en het ligt aan Benson die niet scoort maar wat de rest ook niet doet. Het gaat om het feit dat er voor Lachman ook een vervanger op de bank zit als hij niet wil blijven dus niet meten met 2 maten


  ⚠️ Meld

 11. ze willen weg ,,

  dus zal het ze een worst wezen dat ze op bankje zitten
  hebben ook geen club gevoel en al helemaal geen 1 0 0 % inzet

  lekker laten zitten, wil niemand ze volgend jaar hebben  ⚠️ Meld

Reageer