Onderzoek naar ventilatie op basisscholen

Zwolle – GGD IJsselland is woensdag 8 januari op de Gerardus Majellaschool in de gemeente Raalte gestart met het project ‘Mechanisch geventileerde basisscholen’. De school is de eerste van tientallen basisscholen die GGD IJsselland dit jaar zal bezoeken. GGD IJsselland gaat het ventilatiesysteem in klaslokalen onderzoeken. Want helaas blijken er vaak problemen te zijn. Het systeem doet het niet, geeft tocht of maakt bijvoorbeeld lawaai. Samen met de basisschool en de installateur gaat GGD IJsselland op zoek naar verbetermogelijkheden.

foto_paul.jpg

Te weinig ventilatie kan leiden tot klachten zoals hoofdpijn, dufheid en geurhinder, en dat heeft invloed op de gezondheid en de leerprestaties van kinderen. Daarom worden steeds meer klaslokalen voorzien van mechanische ventilatiesystemen. Als een systeem goed wordt ingeregeld, goed wordt onderhouden en voldoende capaciteit heeft, ontstaat een goede luchtkwaliteit. Maar helaas zijn er vaak problemen met de apparatuur.

Meten
Met het project ‘Mechanisch geventileerde basisscholen’ meet GGD IJsselland met verschillende meetapparatuur het ventilatiesysteem en de luchtkwaliteit in de klas. Zo wordt de werking van het ventilatiesysteem beoordeeld. Op basis van de resultaten geeft de GGD een advies op maat aan de school en de installateur. Aanmelden kan nog steeds! Bent u geïnteresseerd in het project?

Aanmelden kan nog steeds.
Basisscholen met een mechanisch ventilatiesysteem van ongeveer 5 jaar oud kunnen meedoen. Deelname is kosteloos. Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met het team Milieu en Gezondheid van GGD IJsselland: 0900 – 277 77 77 (lokaal tarief) of milieuengezondheid@ggdijsselland.nl.

Kijk voor meer informatie over het project op de website van GGD IJsselland.

Artikel delen:

Reageer