Zwolle presenteert nieuwe stadswandeling

Zwolle – De algemene stadswandeling van Zwolle heeft een update gekregen en is zojuist verschenen in een frisse look. Het bevat veel achtergrondinformatie over de belangrijkste musea, bezienswaardigheden en historie van Zwolle. De route gaat ook langs de eyecatchers Odeon de Spiegel theaters, ’t Spinhuis/Librije’s Hotel, Stedelijk Museum Zwolle, Museum de Fundatie en Waanders In de Broeren. De vernieuwde stadswandeling heeft nu 2 startpunten en is verkrijgbaar bij de Zwolle Tourist Info Punten.

voorproefje_stadswandeling_zwolle_jpg.jpg 

De nieuwe stadswandeling is een fraai uitgevoerd boekwerkje uitgevoerd met een handige uitklapbare routekaart, ingetekende routepunten en een uitgebreide legenda. Het biedt veel achtergrondinformatie over de rijke historie van Zwolle. De route duurt ca. 2 uur, afhankelijk van wandeltempo. De twee nieuwe startpunten zijn Waanders In De Broeren en Stedelijk Museum Zwolle. Belangstellenden kunnen de stadswandeling voor € 3,50 kopen bij deze Tourist Info Punten.

foto_1_bewegwijzering_hanzebordjes.jpg 

Een korte variant is de Hanzestadswandeling, die recent is verschenen en vanaf nu bewegwijzerd is d.m.v. routebordjes. De Hanzestadswandeling duurt ongeveer een uur bij een gemiddeld wandeltempo en is voor € 0,50 verkrijgbaar bij de Zwolle Tourist Info Punten. Binnenkort verschijnen een Duitse en Engelse versie. Voor meer inspiratie over Zwolle en de Hanzesteden kijkt u op www.zwolletouristinfo.nl en www.hanzesteden.info.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. stadswandeling meegedaan op monumentendag,trein en ook weer bus want ik kom van buiten.wat ik in Amsterdam vaak deed doe ik nu in Zwolle, zoveel gillend leuks om te zien en te weten. Keurig verzorgd boekje mee en thuis na genieten. Leeuwarden moet hiervan leren, het enthousiasme, de vriendelijkheid en de humor. Ik kom vaker en zeg wat Yanken zeggen: feast your eyes. Er is aldoor weer iets nieuws. Als je in het buitenland woonde zuig je al dit moois op en pikt dan een markt mee, oer gezellig. Met dank


  Maak melding

 2. Pjotr, ik zie parkeerplaatsen half leeg staan bijv. Diezerpoort, veemarkt, dus daar mag het niet aan liggen. Om een dagje uit te gaan vallen veel mensen over die paar euro die ze moeten betalen en dan zogenaamd een eind moeten lopen.


  Maak melding

 3. @supp dat is het he, er is genoeg, maar mensen willen het voor niks. Ik weet precies wat er gebeurt als het gratis is. Ook geen parkeerplaatsen, want langparkeerders die alles bezet houden.


  Maak melding

 4. Wij hadden een stadswandeling geboekt via internet. Al met al vond ik het toch wat tegenvallen. Allereerst moesten we van de gids steeds kiezen, dit of dat terwijl we echt de highlights geboekt hadden. We zijn maar 2 x ergens binnen geweest. Voor de rest had je gewoon het boekje van 3.50 kunnen kopen. Het was niet erg inspirerend. Ook moest de gids meedelen dat alle kerken dicht waren en we dus niet erin konden. Nou daar heb je een koster voor toch? ook voor de raadzaal moest eerst nog gevraagd worden ( in de rij bij de balie) of we erin mochten. Leuke hofjes hebben we ook amper gezien, alleen 1 grote. Het was in verhouding met andere steden aan de prijs niet goed voorbereid. Het heet ook Marketing Zwolle.


  Maak melding

 5. Om een dagje uit te gaan vallen veel mensen over die paar euro die ze moeten betalen en dan zogenaamd een eind moeten lopen.

  Mee eens, moeten ze ‘helemaal’ vanaf de parkeergarage lopen naar de stad, moet je ook nog een stadswandeling van een uur lopen. Kan die stadswandeling niet met de auto gedaan worden of zo? 🙂


  Maak melding

Reageer