Man aangehouden na achtervolging Aa-Landen

Zwolle – De politie heeft woensdag 8 januari een 43-jarige Zwollenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de nacht van 10 op 11 december op een politieauto te hebben ingereden.

In de nacht van 10 op 11 december zagen agenten de automobilist slingerend en zonder achterlicht rijden. De agenten gaven de automobilist een stopteken, maar dit werd genegeerd. Hierop werd de achtervolging ingezet. Op de Zwartewaterallee, vanuit de richting Ceintuurbaan, ging de automobilist linksaf, de Biesbosch in. Een andere politieauto reed de Biesbosch vanaf de Rijnlaan in, om de automobilist klem te kunnen rijden. De automobilist reed echter zonder snelheid te verminderen in op de politieauto. Op het allerlaatste moment week de auto uit voor de politieauto en reed vervolgens hard verder. Op de Zaan liet de automobilist de auto achter en ging er te voet vandoor. De politie stelde een onderzoek in. Aan de hand van achtergebleven goederen in de betreffende auto, kon een verdachte worden opgespoord. Het gaat om een 43-jarige Zwollenaar. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. hij heeft de politie auto toch niet geraakt? dus is het niet op de politie inrijden, maar op de politie af rijden. zo is het wel erg makkelijk om iemand van erger te beschuldigen.


  ⚠️ Meld

 2. Prima, dan klopt dat stukje tekst niet letterlijk, maar verder een prima actie dat de man nu ingerekend is. Vind het wel bijzonder dat het een maand duurt om hem op te halen.


  ⚠️ Meld

 3. Datja je bent een azijnzeikerd, ga solliciteren bij de redactie.
  Het belangrijkste is dat de man is aangehouden, aanklagen voor poging tot doodslag is het enige juiste,


  ⚠️ Meld

Reageer