Berkum in tweede helft voorbij HZVV

Zwolle – VV Berkum heeft het oefenduel tegen eersteklasser HZVV met 1-4 gewonnen, al duurde het even voor de bezoekers op gang kwamen. In een matige eerste helft kwam Berkum zelfs even achter maar na rust bleek de Zwolse hoofdklasser toch te sterk.

In de kletsnatte eerste helft werden de schaarse toeschouwers niet echt onthaald op fraai voetbal. Berkum, dat topscorer Karim Chengachi door ziekte miste en ook verder nogal wat absenten had, leed te veel balverlies en zo’n misser brak de ploeg na ruim 20 minuten op. Marco Hartman kon na een flinke verdedigingsfout doorlopen en hij zette HZVV op 1-0. Even later ging het opnieuw fout in de Zwolse defensie maar ditmaal belandde de bal op de lat. Na een half uurtje deed Berkum dan toch wat terug toen Chris van der Meulen er op links vandoor ging en een prima voorzet afleverde op Frank Hoolsema. De Berkum-middenvelder, die een aantal jaren geleden nog voor HZVV speelde, rondde dat efficiënt af en trok de stand gelijk: 1-1.

Slagvaardiger
Na de rust waren de weersomstandigheden beter en datzelfde gold voor het spel van Berkum. De bezoekers speelden feller en slagvaardiger waardoor HZVV er niet of nauwelijks meer aan te pas kwam. Rechtsbuiten Ricardo Kuijer miste aanvankelijk nog een riante kans maar even later kwam Berkum toch op voorsprong. Chris van der Meulen speelde, na een pass van Yassine Assa, zijn tegenstander uit in het strafschopgebied maar werd daarna gevloerd. Van der Meulen nam de toegekende strafschop zelf en maakte daarbij geen fouten: 1-2. Slechts enkele minuten later zorgde de opgekomen rechtsback Jerrol Poot voor de 1-3 na een mooie loopactie, waarbij hij de HZVV-verdediging goed wegspeelde.

Overwicht
Tien minuten voor het einde drukte Berkum het overwicht nog wat sterker uit. Linksback Jeffrey Pohowainjaan stuurde vleugelspits Van der Meulen met een uitstekende dieptepass op pad en de daaruit volgende voorzet werd goed afgemaakt door Kuijer: 1-4. Dat Berkum zowel daarvóór als erna nog enkele riante kansen voor open doel liet liggen geeft aan dat er aan de scherpte bij de Zwollenaren nog wel wat ontbrak. Daar kan komende dinsdagavond aan worden gewerkt in een oefenduel dat Berkum op eigen terrein zal spelen tegen tweedeklasser ASV Dronten.

HZVV-Berkum, 11 januari 2014 (oefenwedstrijd)
Eindstand: 1-4 (1-1)
Gele/rode kaarten: geen

Doelpunten: 21. Marco Hartman (1-0), 33. Frank Hoolsema (1-1), 58. Chris van der Meulen (1-2) (strafschop), 60. Jerrol Poot (1-3), 81. Ricardo Kuijer (1-4).

Door: Th. Kölker 

Artikel delen:

Reageer