Kerstbomenasiel blij met 163 bomen

Zwolle – Hoe zou het zijn als dit jaar die kerstboom eens niet na 3 weken wordt vernietigd, maar een kans krijgt op een boomwaardig leven en een plek om verder te groeien? Met deze vraag in gedachten was het team “Kerstbomenasiel Zwolle” ontstaan. Zaterdag konden geïnteresseerden hun kerstboom (met kluit) naar het Kerstbomenasiel brengen. Maar liefst 163 bomen werden er ingeleverd, en dat was boven verwachting veel.

11-01-2014__kerstbomen_asiel_het_verre_oosten_03.jpg 

De sparreboompjes die wij in onze woonkamer zetten, hebben de potentie om tientallen meters hoog te worden. Of in ieder geval om nog een of twee jaar als kerstboom te worden hergebruikt. De meeste mensen hebben echter geen plek voor een boom in de tuin, of denken er überhaupt niet over na en zetten de boom na de feestdagen bij het grofvuil. Dit moet toch anders kunnen bedacht de groep mensen, bestaande uit Plantenasiel Zwolle, Partij Voor Cultuur (PVC), Stadstuinders Zwolle, Transition Town Zwolle, Guerilla Gardening Zwolle, Groenkapje en Groenlinks Zwolle. Een breed samenwerkingsverband dus, waar de nadruk erop ligt om naast elkaar samen te werken, zodat een verplantingsactie haalbaar wordt. Het doel was om op meerdere locaties in Zwolle gebruikte kerstbomen een plek in de vaste grond te geven.

 11-01-2014__kerstbomen_asiel_het_verre_oosten_01.jpg

11-01-2014__kerstbomen_asiel_het_verre_oosten_02.jpg

11-01-2014__kerstbomen_asiel_het_verre_oosten_05.jpg 

De organisatie zorgde deze dag voor warme chocolademelk en koekjes op alle deelnemende locaties, als de Mimosatuin in de Pierik, wijktuin Het verre Oosten in Dieze Oost of bij de Stadstuinders aan de Klooienberglaan. 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Mooi zoveel ingeleverde kerstbomen!
    Ik hoop dat er ook gelet wordt op welke grond de boompjes staan, ze moeten in ieder geval wat zand erbij hebben. In onze achtertuin op kleigrond gingen ze achter elkaar dood.


    ⚠️ Meld

Reageer