Opening eetcafé De Balie in Fermate

Zwolle – De RIBW Groep Overijssel en Driezorg hebben hun krachten gebundeld rondom eetcafé De Balie. Op dinsdag 14 januari wordt in de Driezorg-locatie Fermate de nieuwe locatie van De Balie officieel geopend. Tijdens deze opening zal de samenwerkingsovereenkomst tussen RIBW en Driezorg ondertekend worden.

 

Aansluiten in de wijk en samen met wijkbewoners activiteiten ondernemen is het doel van de samenwerking. Het eetcafé is hier een voorbeeld van. Elke dinsdag en vrijdag kunnen belangstellenden vanaf 18.00 uur aanschuiven voor een heerlijke en gezonde driegangen maaltijd. En dat voor de prijs van slechts 4,50 euro per keer. Wel dient men zich van tevoren op te geven. Daarnaast organiseert het Balie-team eenmaal per maand een inspirerende en gezellige culturele activiteit.

Driezorg biedt wonen, welzijn en zorg aan ouderen en mensen met een verstandelijke beperking of stoornis in het autistisch spectrum. De organisatie heeft 11 locaties in verschillende wijken in Zwolle en Hattem. Er zijn ca. 1.000 medewerkers in dienst die zorg bieden aan ca. 1.850 cliënten. Daarnaast zijn er ca. 850 vrijwilligers actief.

De RIBW Groep Overijssel staat voor Regionale Instelling voor Begeleiding bij Wonen Werken en Welzijn in Overijssel. Ongeveer 800 medewerkers begeleiden ruim 2000 cliënten met een psychische beperking. Een wijkgerichte aanpak vindt de RIBW erg belangrijk, want meedoen in de samenleving begint dichtbij, vanuit de plek waar de cliënt woont en leeft. www.ribwgo.nl.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Weer een concurrentie voor de reguliere horeca. Het gaat al zo slecht met horeca de laatste jaren, en dan krijg je van deze sociaal maatschappelijk initiatieven, die voor horeca prijzen hun waar aanbieden in de wijken. Ander voorbeeld is bistro VidiVeni op de Jufferenwal. Ook van de RIBW trouwens.


  ⚠️ Meld

 2. vdkooy? ’t is idd meten met twee maten; beide vergund door de gemeente. is van alle tijden. heb niet de idee dat de reguliere horeca beter zou draaien als die andere categorie er niet zou zijn…


  ⚠️ Meld

 3. @drama precies. Zulke initiatieven zijn van alle tijden. Word de reguliere horeca niet minder van. Gerrit van der Kooi zegt zelf ‘die voor horeca prijzen hun waar aanbieden’ dus hoezo oneerlijk? Alleen maar goed zulke initiatieven voor mensen die erg ver van de arbeidsmarkt staan. Ik hoop dat de Zwollenaer is een andere columnist de kans geeft in plaats van ‘papje ‘. Zijn standpunten en meningen zijn inmiddels wel bekend na zoveel jaren.


  ⚠️ Meld

 4. Mooi initiatief voor mensen met weinig geld in de portomonee, die kunnen daar twee keer per week eten voor weinig geld. Wat denken jullie van kookplein, daar mogen ze ook aanschuiven.


  ⚠️ Meld

 5. Noem het dan minima eetcafé, dan weet je waar je aan toe bent.

  De kwestie is, wie loopt er een bejaardenhuis in voor een gezellig etentje? Nou?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.