Whiskyproeverij bij studentenvereniging ZHTC

Zwolle – Vrijdag 24 januari wordt een whiskyproeverij bij studentenvereniging ZHTC gehouden. Whiskykenner, zoon van (Hans Offringa) en tevens brand ambassador, Sietse Offringa geeft uitleg over de diverse whisky’s. De proeverij vangt aan om 20.00 uur en vindt plaats in de eigen ZHTC-sociëteit aan de Thomas à Kempisstraat 13.

Organisator Emile Hoogterp: “Zelf organiseer ik geregeld bierproeverijen, maar op whiskygebied ben ik toch meer liefhebber dan kenner. Ik weet wel de verschillen tussen bijvoorbeeld een single malt en een blended, maar daarna houdt het snel op. Het is natuurlijk fantastisch om iemand als Sietse uit te nodigen om uitleg te geven over de prachtige whiskywereld." De proeverij kost € 15,- per persoon en hiervoor krijg je zeven whisky’s te proeven. Opgeven kan via emile@zhtc.nl. Iedereen is welkom, maar tijdige opgave is aan te raden.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Deze sociëteit is al sinds 98 van studentenvereniging ZHTC en al die tijd enkele keren per week open. Momenteel zijn de avonden dat het structureel geopend is dinsdag en vrijdag. En geregeld op donderdag en zaterdag. Vanwaar deze vraag?


  ⚠️ Meld

 2. Eerst een woord van dank voor je antwoord Emile.
  Ik zag er de laatste tijd weinig tot geen activiteit meer en de voorzijde van het pand doet in mijn ogen nogal verloederd aan, helaas.
  Afgelopen zomer ben ik daar nog wel binnen geweest tijdens de prachtige Stadsopera Amalia Bandi en ik was daarbij aangenaam verrast door de inrichting.
  Het zou jammer zijn als dat café in onbruik zou raken.
  Is het vrij toegankelijk of moet men lid zijn van ZHTC?


  ⚠️ Meld

 3. Het is in eerste instantie voor studenten, leden en donateurs van ZHTC.
  Daarnaast zijn er diverse avonden dat iedereen welkom is, net zoals bovengenoemde activiteit.

  Verder raakt het zeker niet in onbruik. Het gaat beter dan ooit sinds we in dit pand zitten. Na enkele slechtere jaren zit er nu weer onwijze groei in.


  ⚠️ Meld

Reageer