Benefiet Vuurvogel en Meander Vocaal voor Unicef

Zwolle – Op 6 februari 2014 vindt er een uniek benefietconcert voor UNICEF plaats: Jeugdsymphonieorkest De Vuurvogel en Meander Vocaal slaan de handen ineen en treden die avond belangeloos op voor UNICEF. Het concert vindt plaats in de Plantagekerk in Zwolle en start om 20.15 uur. Tijdens het concert zullen klassieke werken van Berlioz en Rimski-Korsakov afgewisseld worden met prachtige filmmuziek van o.a. Hans Zimmer.

Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel is in maart 2002 opgericht door de huidige dirigent Albert Dam. Momenteel telt het orkest 85 leden uit Zwolle eo. Afgelopen juni behaalde het orkest de tweede plaats in de finale van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten. Een absolute mijlpaal! Meander Vocaal is een schoolkoor bestaande uit leerlingen van het Meander College die muziek als examenvak hebben gekozen. Het koor staat onder leiding van Martien Hovestad. Het repertoire is zeer gevarieerd: van pop en musical tot klassiek.

Kaarten voor het benefietconcert zijn te koop voor € 12,50 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 5,-. De kaarten zijn verkrijgbaar via het Meander College: Dobbe 37, (038) 45 33 904.

De opbrengst van het concert komt ten goede aan de UNICEF campagne “We gaan voor 0”. Iedere dag sterven er 18.000 kinderen aan oorzaken die makkelijk te voorkomen zijn, zoals diarree, longontsteking, mazelen en malaria. UNICEF vindt dit onacceptabel. Elk kind dat sterft is er één te veel. Daarom gaat UNICEF voor 0. Meer informatie over deze campagne is te vinden op www.unicef.nl.

Meer informatie is te vinden op www.unicef.nl/zwolle  

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Een leuk initiatief, de dames van dagbesteding de Terp hebben genoten van het IJsbeelden festival. Nogmaals dank voor het organiseren.


    ⚠️ Meld

Reageer