Chinese docenten bezoeken Deltion

Zwolle – Hoog bezoek voor de opleiding Toerisme & Recreatie, Luchtvaartdienstverlening en de Hotelschool van het Deltion College. Op 13 januari ontvangen zij twintig Chinese docenten van de partnerschool Tourism College of Zhejiang uit Hangzhou. Twee weken lang gaan de Chinese docenten lessen volgen met als doel kennis op te doen over de manier waarop Deltion onderwijs verzorgt aan haar studenten. Daarnaast zal Deltion de docenten kennis laten maken met de westerse manier van service aan gasten.

Opleidingsmanager Toerisme & Recreatie en Luchtvaartdienstverlening, Alie Stam: “Tijdens hun bezoek gaan onze gasten kennismaken met de Europese samenleving en cultuur. De interesse van onze gasten gaat vooral uit naar het ontwikkelen van hun vakkennis in internationaal perspectief. De westerse manier van gastvrijheid en hoe wij onze studenten in zowel praktijksituaties als in theorielessen hierin opleiden staat tijdens hun bezoek centraal. Thema van de overige programmaonderdelen is o.a. het aansluiten van het bedrijfsleven met het onderwijs. Daarnaast hebben wij diverse activiteiten op de planning staan om zoveel mogelijk van elkaar te leren.”

In 2009 heeft Deltion een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de Tourism College of Zhejiang. De samenwerking biedt studenten van de opleiding Toerisme & Recreatie, Luchtvaartdienstverlening en de Hotelschool volop stagemogelijkheden in China, maar ook kansen op de Chinese arbeidsmarkt. In februari 2014 vertrekken 25 Deltionstudenten naar China voor een stageperiode van zes maanden.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Een stage periode van 6 maanden in China!!
  Leerlingen van de basisschool willen zwemles, wanneer gaat men
  inzien dat zwemlessen voor basisschoolleerlingen een groter belang
  dienen dan een buitenlandse stage voor MBO, HBO en
  universitaire-studenten.
  Het kan toch niet zo worden dat een twintigjarige wel inmiddels
  voor stage is geweest naar China maar nog altijd niet kan zwemmen.
  Het beschikbaar stellen van financiele middelen voor dit soort geldverslindende projecten zou per direct gestopt moeten worden, maak eerst werk van goed basisonderwijs, dus geen grootschalige
  inzet meer van goedkope studenten.
  Voor het tweewekelijkse onderkomen van de chinese docenten
  zal men een europees subsidiepotje hebben gevonden.
  Goede besteding of verkwisting, zegt u het maar!  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.