Open Dag Greijdanus Zwolle in een nieuw jasje

Zwolle – Op 29 januari 2014 organiseert het Greijdanus College in Zwolle van 16.00 – 21.00 uur een Open Dag voor nieuwe leerlingen. Kinderen van groep acht en hun ouders kunnen een kijkje nemen aan de Campus 5 en ontdekken wat de school allemaal te bieden heeft.

Dit jaar is de Open Dag in een geheel nieuw jasje gestoken. Met een plattegrond waarop alle activiteiten staan aangegeven, kunnen nieuwe leerlingen als VIP zelf op onderzoek gaan door de school. Proefjes doen bij scheikunde, kijken bij het schoolkoor of de big band, de gymtoestellen uitproberen… Docenten geven voorlichting en beantwoorden vragen. Er wordt informatie gegeven over onder andere leerlingenzorg, de identiteit en decanaat. Met een speciale VIP-pas kunnen de leerlingen op de foto en krijgen ze iets lekkers. Kortom, er is van alles te beleven!

Onderwijs en activiteiten
Elke dag komen er bijna 2100 leerlingen met de fiets of het openbaar vervoer naar Greijdanus Zwolle. Er wordt onderwijs geboden voor alle leerjaren van vmbo, havo, vwo en de nieuwe onderwijsrichting vwo-delta. Naast het onderwijsaanbod is er nog veel meer te beleven. Er zijn toneelvoorstellingen, buitenlandse uitwisselingsprojecten en acties voor goede doelen etc.

Schitteren in Zijn licht
Greijdanus is een gereformeerde middelbare school, met als slogan ‘Schitteren in Zijn licht’. Naast algemene kennis en vaardigheden is er ook aandacht voor hoe je als kind van God kunt schitteren. De christelijke identiteit merk je in de klas. Uitgangspunt is dat iedere leerling eigen talenten heeft en docenten helpen om deze verder te ontwikkelen.

Op de vestigingen in Hardenberg, Meppel en Enschede zijn er eind januari ook Open Dagen. Kijk voor de data op www.greijdanus.nl/opendagen.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Hoezo nieuw ?
  Allerlei dingen zien en doen die je tijdens je schooltijd niet of nauwelijks te doen krijgt.
  Paaien en inpalmen is bij alle open dagen het credo helaas.  ⚠️ Meld

 2. Waarom heeft het Greijdanus een open dag? Het is de enige gereformeerde middelbare school in de wijde omgeving, en daarmee dus verzekerd van leerlingen. Alsof gereformeerden ook gaan kijken bij een openbare of katholieke school…


  ⚠️ Meld

 3. @Jasper.

  Wat een vooroordeel al weer. Ook een christen mag kiezen of een kind naar de Greydanus gaar of naar een andere school. Ook het Greydanus heeft niet alle richtingen van opleiding.


  ⚠️ Meld

 4. Goed goed, er zullen uitzonderingen zijn, maar in mijn tijd zag je dat de gereformeerden naar die school gingen. En ook nu zijn de meeste gereformeerden die ik ken daar naar school geweest (of buiten Zwolle naar een gereformeerde school).


  ⚠️ Meld

 5. ik ben vandaag met mijn dochter uit groep 8 naar de open dag geweest. Ik ben blij dat deze dag er is. Wij wonen in de Flevopolder en hebben alleen keus uit christelijk onderwijs. Wij zijn wezen kijken bij het Greijdanus en zullen ook naar de christelijke school gaan kijken. Het is dus niet van zelfsprekend dat iemand direct of voor christelijk of voor gereformeerd kiest. Greijdanus ik vind het top dat er een open dag wordt georganiseerd!


  ⚠️ Meld

 6. ik ben vandaag met mijn dochter uit groep 8 naar de open dag
  geweest. Ik ben blij dat deze dag er is. Wij wonen in de Flevopolder
  en hebben alleen keus uit christelijk onderwijs.
  Volgens mij kan je nog altijd zelf bepalen voor welke school je kiest. Als je je wil door anderen laat opleggen zou ik dat jammer vinden.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.