The Excitements naar Bevrijdingsfestival Zwolle

Zwolle – De eerste naam van het Bevrijdingsfestival van Overijssel in Zwolle is maandag uitgelekt. The Excitements speelt 5 mei 2014 op Park de Wezenlanden. Amper drie jaar geleden was de Spaanse rhythm & soul-band The Excitements nog een graag geziene nieuwkomer in de nachtclubs van Barcelona. Een half jaar na zijn eerste show toerde de band heel Europa rond en bleef al met al meer dan twee jaar on the road. In Nederland deden ze de Zwarte Cross aan en vorig jaar speelden ze een oververhitte show op Eurosonic, hetgeen de weg baande voor een volle festivalzomer in de Benelux.

excitements.jpeg 

Het met 140.000 bezoekers grootste Bevrijdingsfestival van Nederland heeft sinds vorige week een nieuw stichtingsbestuur. Het bestaat uit Kees Meijer (penningmeester), Sietse Haven (secretaris) en Coby Zandbergen. Voorzitter van de stichting wordt Ralph Keuning. Voorzitter Ralph Keuning verheugt zich op de komende editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. “Er is in de afgelopen jaren een schitterend festival opgebouwd, met een sterke boodschap en een unieke sfeer. Het is uitgegroeid tot het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland. Samen met producent Niek van der Sprong culturele producties en de 800 vrijwilligers gaan we voor een prachtige editie van 2014, passend in de traditie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Weblog Zwolle hoopt de komende week meer namen bekend te maken.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Hahaha.

  Tyfoon / Sticks opent de dag met een stel nieuwe rappers die een prijs hebben gewonnen. Daarna een band die we niet kennen. Gevolgd door Sanne Hans met haar band.

  Dan zal een band optreden die net wat bekendheid heeft op 3FM. Heeft recentelijk een optreden gehad bij De Wereld Draait Door.

  Guus Meeuwis komt aangevlogen in de helikopter. Hij mag optreden waar Ilse De Lange een surprise optreden geeft en samen zingen ze een duet.

  Kane zal komen met een nieuw album dus zij zullen als laatste het hoofdpodium afsluiten. Gevolgd door een spectaculaire vuurwerkshow.

  Zoiets denk ik. hahahaha.  Maak melding

 2. Afgelopen zomer was ik getuige van een spetterend optreden van Die Antwoord tijdens het Couleur Café Festival op het terrein van Tour & Taxis[/url] in Brussel.
  Een prachtige setting op dit voormalige goederenoverslagstation met z’n oude gebouwen en een zeer gemoedelijke sfeer, wat zich o.a. liet zien aan de hand van het zeer beperkte aantal veiligheidsmensen dat daar rond liep.
  Een aanrader voor komende zomer dit festival met een grote verscheidenheid aan optredende artiesten uit vrijwel alle werelddelen.


  Maak melding

 3. Dries Roelvink???? Dat is toch die uitgerangeerde “zanger” die voornamelijk optreed in de wintermaanden in Benidorm voor bejaarden? Wat moet dat dan op het BVO??

  Nee, inderdaad Die Antwoord is meer een echte festival band en de hoogste tijd dat die naar Zwolle komen, dan gaat het echt los!!


  Maak melding

 4. @1stejohn er is pas Ă©Ă©n naam bekend gemaakt. Maar zou best kunnen dat er geen dance op het BFO is dit jaar (niet een eigen veld iig). De reden daarvoor is bekend.


  Maak melding

 5. @Geert je kunt nog wel eens gelijk hebben ook:) Waarschijnlijk met wat meer kunstzinnige uitingen, er zitten nu namelijk twee personen in het stichting bestuur die een functie hebben bij Artez. Namelijk mevr Zandbergen en dhr Keuring. Gezellig.


  Maak melding

Reageer