Clinic halve marathon voor mensen met autisme

Zwolle – Stichting EMPOWER organiseert vanaf 13 maart een hardloopclinic voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis. Deze clinic wordt afgesloten met de vier Engelse Mijlen op 14 juni 2013.

20120609-213114-gvds.jpg 

Zoals iedereen wil ook iemand met autisme of een aanverwant autistische stoornis graag zijn vrije tijd goed besteden. Door deze stoornis is het niet altijd mogelijk de vrije tijd zelfstandig te organiseren of te plannen. Daarbij is het vaak moeilijk om ervaren begeleiding te vinden om recreatie en sportactiviteiten uit te voeren. Uit ervaring is gebleken dat hardlopen één de meest geschikte sporten is voor deze doelgroep. Stichting EMPOWER, voorheen stichting Autisme Sportief, organiseert een hardloopclinic voor mensen met autisme of ADHD. Tijdens deze clinic wordt toegewerkt naar de hardloopevenementen in Zwolle de vier Engelse Mijlen en de Halve Marathon van Zwolle op zaterdag 14 juni 2013.

Start hardloopclinic
Vanaf 13 maart gaat een groep enthousiaste hardlopers met autisme gezamenlijk en begeleid trainen. Deze begeleiding ligt in handen van medewerkers van stichting EMPOWER. Het begeleidingsteam schept een veilig en vertrouwd klimaat voor de kinderen en jongeren om ze een ultieme en succesvolle ervaring te laten beleven. De hardlopers sluiten aan bij de hardloopgroep van stichting EMPOWER.

Trainingen
De trainingen voor dit evenement zijn op de woensdag en/of op de zaterdagmorgen. De trainingen vinden plaats vanaf de Basic Black Vitality studio aan de Eiffelstraat 48 te Zwolle.

Inschrijven
De inschrijving voor de hardloopclinic is geopend en aanmeldingen komen al binnen. Wil je ook meedoen? Er is nog plaats voor deelname. Meld je aan via info@stichtingempower.nl. Neem voor meer informatie contact op met onze hardloopcoördinator Erick Borger.

Artikel delen: