Vrolijk verloop Diederik Steunenbergtoernooi

Zwolle – Uit alle windstreken kwamen afgelopen zaterdag jeugdige tafeltennissers naar de BDG-hal in Zwolle Zuid. Maarliefst 114 jongens en meisjes kwamen meedoen aan het Diederik Steunenberg Toernooi.
 
Tafeltennis Zwolle organiseerde al voor de vierde keer dit tafeltennistoernooi ter nagedachtenis aan Diederik, een bijzonder jeugdlid dat 6 jaar geleden plotseling overleed. Het toernooi heeft het vrolijke karakter van Diederik overgenomen en trekt elk jaar deelnemers uit het hele land. Het toernooi was zo georganiseerd dat deelnemers op hun eigen niveau om de prijzen konden strijden. Binnen elke niveaugroep was er na een eerste ronde ook nog eens een hoofd- en troostronde. Uitgangspunt was dat deelnemers zo veel mogelijk wedstrijden konden spelen. Met daarbij een officieel Rond-de-tafel-toernooi als pauzeprogramma kon iedereen zich voldoende uitleven! 

In de hoogste klasse werd het toernooi verrassend gewonnen door thuisspeler Jeen den Boer. De verdedigend (en soms aanvallend) spelende Jeen bleef knap trainingsmaatjes Lisette van Es en Stephan Jansman voor. Mandy de Boer van Emmen was de sterkste in de B-klasse, Bas Feijen van DTV ’84 won de C-klasse en Floris Hamaker won in een jong HBC-onderonsje de finale van de D-klasse. Robert Janssen (Emmen) en Alex Huizinga (Zwartsluis) kwamen na 40 minuten rondjes rennen als winnaars uit de bus bij het Rond-de-tafel/toernooi. Alle prijswinnaars zijn hieronder terug te vinden.
 
Het Diederik Steunenbergtoernooi was niet mogelijk geweest zonder de inzet van tientallen vrijwilligers van Tafeltennis Zwolle en de begeleiding van ouders en coaches van alle deelnemers. Allen, heel erg bedankt! Volgend jaar is alweer de 5e editie van het toernooi. Tot dan!
 
Prijswinnaars Diederik Steunenbergtoernooi 2014
 
Hoofdtoernooi A: 
1. Jeen den Boer Tafeltennis Zwolle     
2. Lisette van Es  Smash ’70
 
Troosttoernooi A:
1. Thomas Pham Tafeltennis Zwolle     
2. Kevin Wijnholds  Emmen
 
Hoofdtoernooi B: 
1. Mandy de Boer Emmen      
2. Jim Berenschot Appelscha   
 
Troosttoernooi B: 
1. Koen Prigge Tafeltennis Zwolle      
2. Niels Mooibroek    Emmen
 
Hoofdtoernooi C:
1. Bas Feijen  DTV ’84
2. Lars Brands  DTK ‘70
 
Troosttoernooi C: 
1. Alex Huizinga Zwartsluis
2. Bram Visscher  Tafeltennis Zwolle     
 
Hoofdtoernooi D:  
1. Floris Hamaker HBC        
2. Joris Carpay HBC
 
Troosttoernooi D:  
1. Rob van Beek De Veluwe
2. Hester de Boer Staphorst
 
Rond-de-Tafel A/B:
1. Robert Jansen Emmen
2. Frank Duijnisveld DTK ’70
 
Rond-de-Tafel C/D:
1. Alex Huizinga Zwartsluis
2. Mark Bosch De Veluwe
Artikel delen:

Reageer