Voedselbank Cultuur ook in Zwolle

Zwolle – Sinds maandag is er in Zwolle een afdeling van Voedselbank Cultuur. Naast de steden in de Randstad heeft dit initiatief ook Zwolle bereikt. Museum de Fundatie, Theater Gnaffel en The Young Ones hebben zich aangemeld en ontvangen erg graag klanten van de Voedselbank uit Zwolle en omstreken.

voedselbankcultuur_banner.jpeg 

Mensen die gebruik maken van de Voedselbank zijn vaak ook verstoken van kunst en cultuur. In de theaters door het hele land blijven er altijd wel stoelen onbezet. Sinds 24 december 2012 kunnen cliënten van de Voedselbank bij een groeiend aantal theaters terecht voor de onverkochte plaatsen. Initiator in Zwolle is Sonja Paauw: "De eerste stap die ik nam is om de voedselbank cultuur alvast een beetje bekend te maken in Zwolle door middel van social media. Vervolgens ben ik langs geweest bij de voedselbank om te onderzoeken of zij mee wilden doen, en om de behoefte te peilen van de mensen die daar iedere twee weken op vrijdagochtend hun voedselpakket halen. In december, vlak voor kerst, kreeg ik toestemming om het te organiseren. Toen heb ik natuurlijk alle bekende culturele aanbieders benaderd in de hoop dat zij net zo enthousiast zijn als ik en mee willen doen." In Zwolle zijn ongeveer 300 mensen die gebruik maken van de voedselbank.

De verwachting is dat steeds meer theaters en hun bespelers zich zullen aansluiten. Sinds mei 2013 kunnen klanten van de Voedselbank Amsterdam naar meerdere musea in Amsterdam, waaronder het Rijks Museum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum Amsterdam. Het uitgangspunt van Voedselbank Cultuur is niet anders dan die van de Voedselbank zelf; wat over is, wordt gratis ter beschikking gesteld. Dat neemt niet weg dat de praktische uitwerking per stad of zelfs per theater op onderdelen kan verschillen.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Zeker een mooi initiatief! Het zijn ook niet de minsten die hier aan meewerken, zie ik.
    Maar hoe werkt het dan? Op de website vind ik daar geen informatie over. Ik kan me voorstellen dat mensen die gebruik moeten maken van de Voedselbank graag willen weten hoe ze in aanmerking kunnen komen voor kaartjes voor de genoemde culturele aanbieders.


    ⚠️ Meld

  2. Ik ben nog druk met organiseren, dus meer informatie volgt. Het bericht klopt dus niet dat de Voedselbank Cultuur al van start is. Dat is denk ik volgende week. Ik hoop dat andere Overijsselse Voedselbanken en culturele aanbieders ook mee gaan doen! Ik organiseer dit overigens niet vanuit D66 maar vanuit mezelf (als ik geen raadslid zou zijn zou ik het ook doen).


    ⚠️ Meld

Reageer