Nieuw portal ZwolleDoet.nl verbindt Zwollenaren

Zwolle – Voor Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! is 2014 het jaar waarin we Zwollenaren efficiënt samenbrengen middels de nieuwe online portal ZwolleDoet.nl. Deze wordt 23 januari officieel gepresenteerd. Zwollenaren zijn van harte welkom. Onder de aanwezigen wordt een iPad mini verloot.

Bij de presentatie hebben onder meer wethouder Nelleke Vedelaar en PEC Zwolle-speler Bram van Polen een belangrijke rol. Zij illustreren de werkwijze van de online portal ZwolleDoet! Ook Ronald van der Giessen, directeur van het Oranjefonds, is bij de lancering van de portal ZwolleDoet.nl. Het Oranjefonds is de drijvende kracht achter de jaarlijkse landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Hij is trots op het Zwolse initiatief van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!

Verbindende schakel
De portal ZwolleDoet.nl is de verbindende schakel tussen alle Zwolse partijen: inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, bedrijven, hulpverleners, netwerken, maatjesinitiatieven, vrijwilligersacties, goede doelen. “Samen met andere Zwolse organisaties en personen willen we de mogelijkheden die de portal biedt verder ontwikkelen en uitbouwen. Hoe meer mensen zich aan de portal verbinden en hoe gevarieerder het aanbod, hoe beter men elkaar weet te vinden via ingelogde organisaties”, zegt beleidsmedewerker Bianca Talen van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!

Matchen
Allerlei Zwollenaren kunnen online matches maken. Een mantelzorger die iemand zoekt om af en toe met haar gehandicapte zoon op pad te gaan, een bedrijf dat in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen een klus wil doen, een expert die samen met andere vakgenoten iets voor een goed doel wil opzetten, ga zo maar door. “Door het makkelijker te maken om elkaar te vinden, benutten we het potentieel aan vrijwillige inzet en maatschappelijk ondernemen optimaal”, zegt Talen.

Hoe werkt de portal?
Hoe werkt het precies? Zwolle Doet! presenteert het complete bestand van initiatieven en organisaties dat Zwolle rijk is. Bovendien kan iedere betrokkene zelf inloggen en ideeën, resultaten en andere informatie posten. Ook kan men op andermans vragen, opmerkingen en verzoeken reageren. Daardoor biedt Zwolle Doet! de perfecte omstandigheden voor kruisbestuiving en dwarsverbanden.

Doe mee op donderdag 23 januari
Zie hoe de portal werkt op donderdag 23 januari 2014 bij Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! aan de Assendorperstraat 46 en 48. Aanmelden is niet nodig en iedereen is welkom vanaf 16.00 uur. Zwollenaren met maatschappelijke ideeën en die hulp nodig hebben of juist aanbieden, kunnen zich ter plekke inschrijven.

Artikel delen:

Reageer