Brede impuls aan sportieve activiteiten Zwolle

Zwolle – Zwolle kan door een bijdrage van de provincie Overijssel van een euro per inwoner de breedtesport in de stad extra impulsen geven.

marathon8.jpg 

De Overijssels hoofdstad investeert in activiteiten van SportService Zwolle, in activiteiten in aanloop naar het Zwolse Halve Marathon Evenement, in een fietstoertocht van Stichting Sportevenementen Zwolle en in fittuinen in de stad. Deelname aan sportieve activiteiten gebeurt in Zwolle al volop: ongeveer 3 van de 4 Zwollenaren zijn op een of andere manier sportief actief. Met de bijdrage van de provincie kan daar een extra impuls aan worden gegeven.

Voor de jaren 2013 en 2014 gaat het (dus) om een bedrag van ruim 240 duizend euro. Dat bedrag wordt dusdanig besteed dat Zwolle verwacht dat de investering ook na dit jaar effect heeft. Het grootste deel van het budget wordt besteed door SportService Zwolle (SSZ). SSZ wil de subsidie gebruiken voor sportbuurtclub Club2Move in de wijk Dieze, voor Citytrainer en de cursus ‘Ik train mijn stad’ en voor de Streetleague van PEC Zwolle United. SSZ zet het geld ook in voor deskundigheidsbevordering rondom schoolsporttoernooien. Stichting Empower wil een aantal kleinschalige openbare fittuinen realiseren, met name op plekken in de stad waar de sportdeelname (door jongeren) nog achterblijft. Als organisator van De Ster van Zwolle gaat de Stichting Sportevenementen Zwolle een regionale toertocht voor recreanten te organiseren over het parcours van De Ster. Onder de naam ‘Hardloopstad Zwolle’ wil het Zwolse Halve Marathon Evenement zorgen voor onder meer grotere deelname van jongeren aan het evenement.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Dat bestaat ook al in Zwolle: bij de sportvelden aan de Haersterveerweg. Gratis open lucht fitness. Nooit iemand gebruik van zien maken overigens…


  ⚠️ Meld

 2. Ik vind het nogal wat 240.000 euro subsidie. Voor een paar organisaties en wat evenementen. Waarvan sommige ook al sponsor geld ontvangen. Terwijl volgens dit artikel drie op de vier Zwollenaren al opeen of andere manier actief is in de sport. Wat mij betreft kunnen ze dat geld beter besteden aan de mensen aan de onderkant van de samenleving hier in deze stad.


  ⚠️ Meld

 3. bantega, is dat echt fitness met halters e.d? Meestal zijn het wat basistoestellen om aan te hangen namelijk. Dat zou voor mij de lading ook niet deken inderdaad.


  ⚠️ Meld

 4. Hufter- en diefstalproof uiteraard. Dus geen losse halters. Maar wel allerlei draaiende toestellen waar je echt je kracht wel mee kunt trainen. En misschien wordt het ook wel heel druk gebruikt hoor, ben daar geen 7x24u per week…


  ⚠️ Meld

 5. Jammer dat er toch nog veel aandacht gaat naar de Marathon en de Ster. Lijkt me dat die genoeg geld en aandacht krijgen. Liever had ik gezien dat het naar de kleinere verenigingen/sporten gaat.


  ⚠️ Meld

 6. En misschien wordt het ook wel heel druk gebruikt hoor, ben daar geen 7x24u per week…

  Haha, als dat wel zo was wilde ik geen ruzie met je. Sowieso niet natuurlijk. Maar dat buiten fitness klinkt best leuk eigenlijk. Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat buiten fitnessen in Zwolle niet helemaal tot zijn recht komt. Het is hier natuurlijk geen Miami Beach en wij Zwollenaren zijn nu niet van die rauwdouwers uit Kiev om in de regen te gaan fitnessen;)


  ⚠️ Meld

Reageer