Designtalenten Windesheim tonen ontwerpen

Zwolle – Om te laten zien hoe designtalent zich ontwikkelt, presenteerden dinsdag 14 januari 2014 eerste-, tweede- en derdejaarstudenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) van Windesheim de door hun ontwikkelde producten. De ontwerpen waren dinsdag te bewonderen aan de Koestraat 3 in het centrum van Zwolle, de thuisbasis van de opleiding.

14-01-2014__studenten_windesheim_met_ontwerpen_industrueleel_disign_03.jpg 

De presentaties boden een kijkje in de keuken hoe de producten tot stand zijn gekomen en hoe ze een waardevolle betekenis hebben in het dagelijks leven. Bezoekers van de presentatie werden betrokken bij de beoordeling van de getoonde ontwerpen. Met het plakken van een gele sticker konden ze hun favoriete artikel een voorkeursstem geven. Door de uitgebrachte stemmen op de ontwerpen maken de ontwerptalenten kans op een pagina in het jubileumboek dat ieder jaar door Windesheim wordt uitgegeven. Studenten en docenten waren aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Daar werd goed gebruik van gemaakt! Het was een goede gelegenheid om te zien hoe ontwerpen tot stand komen en hoe ontwerptalenten zich ontwikkelen.

14-01-2014__studenten_windesheim_met_ontwerpen_industrueleel_disign_02.jpg 

14-01-2014__studenten_windesheim_met_ontwerpen_industrueleel_disign_01.jpg

14-01-2014__studenten_windesheim_met_ontwerpen_industrueleel_disign_04.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

Een ontwerp wat getoond werd was bijvoorbeeld fitnessapparatuur voor ouderen die interactief aansluit bij de beleving van die doelgroep, ontwikkeld door derdejaarsstudenten. Maar ook kleinschalige windmolens voor thuisgebruik, volledig recyclebare bekerhouders uit ‘Paperfoam’ en varianten van een houten fiets werden gepresenteerd. Tweedejaarsstudenten hebben gewerkt aan duo-rolgordijnen die nu werkelijk verduisterend zijn en aan alternatieven voor kinderwagens, de ‘baby mover’. De eerstejaarsstudenten toonden hun ontwerpoefeningen voor kartonnen zitobjecten die stevig genoeg moeten zijn om in huis te gebruiken.

14-01-2014__studenten_windesheim_met_ontwerpen_industrueel_disign_06-1.jpg 

14-01-2014__studenten_windesheim_met_ontwerpen_industrueel_disign_05-1.jpg  

Artikel delen:

Reageer