Erik Dannenberg vindt nieuwe baan bij BMC

Zwolle – Wethouder Erik Dannenberg neemt op 14 maart aanstaande afscheid van de gemeente Zwolle. Hij heeft een nieuw baan gevonden bij adviesbureau BMC. Dannenberg is vanaf 17 maart aanstaande senior-adviseur sociaal domein en eerstelijnszorg. Naast zijn nieuwe baan bij BMC is Dannenberg sinds november 2013 voorzitter van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in de Zorg (NVTZ) en is hij per 14 januari 2014 benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht van Viattence, de specialist op het gebied van ouderenzorg, van thuiszorg tot verpleeghuiszorg tussen Zwolle en Apeldoorn op de Veluwe.

 

erik_dannenberg_mg_1829.jpg 

 

"Deze nieuwe functies passen goed bij mijn ervaringsjaren in zorg en opvang en de jaren in gemeenteland, met name vanwege mijn landelijke betrokkenheid bij veranderingen in begeleiding, zorg en wonen voor kwetsbare mensen". Erik Dannenberg (49 jaar, CDA) is sinds 2005 wethouder voor de gemeente Zwolle. In juni 2013 liet hij weten na de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 niet terug te keren in de Zwolse politiek. Zijn portefeuille beslaat deze collegeperiode onder andere WMO (zorgdeel),Wonen, Duurzaamheid, Gezondheidsbeleid, Milieu, Water, Landschapsontwikkeling en Bedrijfsvoering. Naast zijn werkzaamheden in Zwolle is Dannenberg lid van het VNG-bestuur en voorzitter van de VNG-commissies Gezondheid&Welzijn en Jeugdzorg.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Menig mens moet raak solliciteren voor een baan en deze man gaat weer van alle kanten wat wegsnoepen . Was een van de vele functie,s die hij nu gaat doen niet genoeg geweest en de andere aan iemand anders te gunnen .Dat hij zo gaan eenbaan van alle kanten erbij heeft lijkt mij een soort kruiwagen werk te zijn of vriendjes politiek .


  ⚠️ Meld

 2. Senior adviseur. Zijn van de mensen die achter een bureau zitten en van alles bedenken zonder te weten hoe het in de praktijk werkt. Van die vage functies die niets bijdragen aan de economie.


  ⚠️ Meld

 3. Wat een vooringenomenheid Pjotr en Pietje, reageer dan niet. Ze nemen die man echt niet, als hij geen kwaliteiten heeft. Niks vriendjespolitiek, gewoon een nieuwe job.


  ⚠️ Meld

 4. Adviesbureau’s. Een van de vele plagen die de wereld al sinds jaar en dag teisteren. Maar fijn dat ie geen wachtgeld hoeft te vangen.


  ⚠️ Meld

 5. Het is echt verschrikkelijk die reacties hier altijd. Als je er niets van weet, ga je dan eens inlezen of houd gewoon je mond. Of zijn dit de werklozen die thuis zitten, solliciteren op functies waar ze gegarandeerd niet uitgenodigd worden, niets bijdragen aan de maatschappij, zelf het meeste geld kosten en uit onnozelheid en reactiviteit klagen over alles en iedereen?


  ⚠️ Meld

 6. Jammer dat Dannenberg weggaat. Die had hart voor de zaak. Was mooi geweest als hij bij de ontwikkeling van de participatiewet en WMO e.d. nog wat langer was gebleven.


  ⚠️ Meld

Reageer