Inloopbijeenkomst bouwplan ‘De Weezenlanden’

Zwolle – Bent u benieuwd naar de plannen voor de herontwikkeling van ziekenhuislocatie ‘De Weezenlanden’? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op dinsdagavond 21 januari tussen 17.00 en 20.00 uur in het Stadhuis.

woningbouw_weezenlanden.jpg  

Het afgelopen half jaar heeft Novaform Vastgoedontwikkelaars intensief gewerkt aan het opstellen en ontwerpen van het stedenbouwkundig plan en het bijbehorende beeldkwaliteitplan. Dit is gebeurd in samenspraak met de gemeente Zwolle en de Klankbordgroep ‘De Weezenlanden’. Het stedenbouwkundig ontwerp en beeldkwaliteitplan worden in januari afgerond. Novaform wil de plannen nu graag aan u presenteren. Het stedenbouwkundig plan gaat uit van in totaal circa 230 woningen, waarvan het merendeel bestaat uit grondgebonden woningen en enkele appartementengebouwen. In het beeldkwaliteitplan wordt de architectuur van het plan en de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte vastgelegd. Isala heeft haar ziekenhuis afgelopen augustus 2013 grotendeels verhuisd naar de nieuwbouwlocatie aan de Ceintuurbaan. De locatie ‘De Weezenlanden’ blijft gedeeltelijk in gebruik en in tact tot eind 2014. Vanaf begin 2015 wordt begonnen met het slopen van het ziekenhuis.

Op de inloopbijeenkomst zijn vertegenwoordigers aanwezig van Novaform, Mulleners+Mulleners architecten (stedenbouwkundige van het plan) en de gemeente om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. De opstellers van de plannen zijn natuurlijk ook benieuwd naar wat u van de plannen vindt.

In februari worden de plannen voor bespreking en besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad. Wij nodigen u van harte uit om de inloopbijeenkomst bij te wonen.

Tijdstip: 21 januari van 17.00 tot 20.00 uur

Waar: Burgerzaal Stadhuis, Grote Kerkplein 15, Zwolle

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Dat denk ik ook Erasmus, je komt vast niet in aanmerking voor huur subsidie op zo ’n locatie. Wens je al vast veel woon genot over een jaartje of drie japser:D


  ⚠️ Meld

 2. @e.woud dankjewel 🙂

  @erasmus er komt een mix van huur en koop, huur vrije sector en sociaal. Koop zal niet supergoedkoop zijn, maar wordt ook een mix.

  @Zwolleerder daar heb ik nooit gewoond, en ik zie mijzelf daar ook niet wonen. Ben opgegroeid in de Wipstrik en heb daarna voornamelijk in Assendorp gewoond. En dat is echt mijn wijk 🙂


  ⚠️ Meld

 3. Vraag me af wanneer de direct omwonenden hiervan bericht krijgen. Nog steeds geen kennisgeving gehad, moet het uit de weblog Zwolle vernemen. Men moet toch bezwaar aan kunnen tekenen, als je dat hebt.


  ⚠️ Meld

 4. @Ruudje het duurt nog anderhalf jaar voor het ziekenhuis helemaal weg is. Nog ruim tijd om te gaan azijnpissen. Wat er nu staat vind ik iig niet mooi genoeg om te beschermen.


  ⚠️ Meld

 5. @Ruudje, voordat ze met de sloop van ziekenhuis de Weezenlanden beginnen worden de buurtbewoners vast wel geïnformeerd. En dat is sowieso pas over een dik jaar. In de tussentijd kan er zoveel veranderen economisch bijvoorbeeld dat het hele plan in de ijskast verdwijnt. Zijn in Zwolle genoeg voorbeelden van te noemen. Persoonlijk vond ik de plannen die een tijd geleden inde Stentor stonden van gerenommeerde architecten bureaus uit deze stad ook echt interessant. Van het ziekenhuis zonder het te slopen iets moois te maken.


  ⚠️ Meld

Reageer