Z200 presenteert ideeën tijdens Heroes Night

Zwolle – Binnenkort worden de jongerenbudgetten weer uitgereikt. Jongeren met de beste idee om Zwolle te verbeteren, krijgen geld om hun plan uit te voeren. In januari gaan de uitverkoren jongrerenteams, samen met een ervaren begeleider, aan de slag met hun idee. Tijdens de zogenoemde Heroes Night presenteren zij hun plannen.

14-11-2013_bekendmaking_winnaars_z200_batlle-buitensoos-nelleke_vedelaar__05.jpg  

Meer dan 200 Zwolse jongeren zijn tijdens de Z200 Jongerenbattle in november aan de slag gegaan met het oplossen van een maatschappelijk vraagstuk. Uit de tientallen ideeën zijn de beste vijf gekozen. Deze plannen krijgen een jongerenbudget. Daarnaast was er ruimte voor nog vijf ideeën, die na de battle zijn ingezonden. Op 22 januari gaan de jongeren aan de slag met de uitwerking van hun idee tijdens de Z200 Workspace. Tijdens deze bijeenkomst krijgen zij praktische tips en informatie over het realiseren van plannen. Daarna gaan de teams met hun buddy – een ervaren persoon, die de jongeren helpt bij het uitvoeren van de plannen – aan het werk. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom om op 6 februari om 19.00 uur de Heroes Night in het Stadhuis bij te wonen. Op deze avond presenteren de jongeren hun ideeën en vindt de uitreiking van de budgetten plaats.

 

De ideeën

 

De onderstaande ideeën kregen uiteindelijk een budget toegewezen.

 

Vraagstuk: Geen 18, niks te doen?

Idee 1: Reanimeren, jongeren kunnen het leren Reanimatiecursussen voor jongeren in de leeftijd van 14-18 jaar.

 

Idee 2: Workshops voor jongeren Professionele workshops voor jongeren, bijvoorbeeld op het gebied van Theater en Sport.

 

Idee 3: The Season festival

Elk seizoen een eendaags festival voor jongeren van 13-18 jaar.

 

Vraagstuk: Oud en eenzaam 

Idee 6: Never Alone

Jongeren van 16 – 21 jaar worden als buddy gekoppeld aan een ouder persoon, om samen gezellige dingen te doen.

 

Idee 7: De +Bus

Een speciale bus die langs verzorgingshuizen in Zwolle rijdt. Jongeren organiseren in en om de bus activiteiten voor ouderen.

 

Vraagstuk: 18, en dan?

Idee 8: Actien

Studenten gaan langs bij middelbare scholen om vast informatie te geven over studiefinanciering en wat er allemaal komt kijken bij studeren en op jezelf wonen.

 

Overige ideeën

Idee 9: de Stadsgarderobe

Een plek in het centrum waar je jas of tas tijdens het stappen veilig op één plek kunt hangen.

 

Idee 10: Het School Buddy plan

Jongeren die vastgelopen zijn koppelen aan een andere scholier. Samen spreken zij geregeld af en kijken hoe ze problemen samen op kunnen lossen. Zo wordt schooluitval tegengegaan.

 

Op de hoogte blijven

 

Via Twitter (@Jongerenbudget), Facebook (www.facebook.com/Z200Jongerenbudget) of www.zwolle.nl/Z200Jongerenbudget, blijft u op de hoogte van het laatste nieuws over de Z200 Jongerenbudgetten.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer