Continuering ontsluitingsweg Stadshagen

De Raad van State heeft op 1 augustus jl. het beroep tegen het bestemmingsplan Stadshagen II ongegrond verklaard. De gemeente Zwolle en de provincie Overijssel zijn blij met deze uitspraak, omdat het tracé van de nieuwe hoofdontsluiting van Stadshagen hiermee definitief is.

Het plan van de gemeente is om de provinciale weg N331 Zwolle-Hasselt om te leggen naar de rand van het (toekomstige) woongebied van Stadshagen. Deze Hoofdinfrastructuur Stadshagen (HIS) aan de noordwestzijde van Zwolle bestaat uit een verbinding van de A28 met de N331 ter hoogte van de gemeentegrens met Zwartewaterland. De aanleg van deze weg kan door de uitspraak van de rechter nu verder worden uitgevoerd. Het eerste deel van de HIS tot aan de Oude Wetering is volgens planning eind dit jaar gereed. Het tweede deel tot aan de gemeentegrens met Zwartewaterland zal rond 2010-2011 gereed moeten zijn.

Tevreden

Verantwoordelijk wethouder Janco Cnossen is tevreden met de uitspraak: “Ik ben blij dat er geen vertraging ontstaat. Dit is een steun in de rug voor het leefklimaat en de verkeersveiligheid van Stadshagen.” Gedeputeerde Theo Rietkerk, Ruimte, Wonen en Milieu, is tevreden over de uitspraak van de Raad van State: “De doorstroom van het verkeer vanuit de richting Zwartsluis wordt hiermee op termijn bevorderd en dat is goed voor de leefbaarheid van de regio.”

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mooi. Het zou toch niks zijn als al het doorgaande verkeer straks weer dwars door de wijk zou moeten (als Stadshagen II af is). Ik hoop wel dat ze direct met de weg beginnen zodra ze ook met Stadshagen II beginnen. Maar Zwolle kennende zullen ze wel eerst de boel volbouwen en dan pas de weg aanleggen.


    ⚠️ Meld

Reageer