Rochdi Achenteh per direct naar Vitesse

Zwolle – PEC Zwolle verdediger Rochdi Achenteh vertrekt per direct naar Vitesse in Arnhem. Dat melden officiële media woensdagmorgen. Hij tekent bij de Arnhemmers een contract tot medio 2016 met een optie voor nog een jaar. Voor de 25-jarige Achenteh was eerder interesse van sc Heerenveen en FC Utrecht. De linksback van PEC Zwolle was in het bezit van een aflopende verbintenis in Overijssel.

De gesprekken tussen Vitesse en Achenteh waren de afgelopen dagen al in een vergevorderd stadium. De linksback kreeg dinsdag van trainer Peter Bosz al een rondleiding op Sportpark Papendal bij Arnhem. De voormalige jeugdspeler van PSV, FC Eindhoven en eenmalig Marokkaans jeugdinternational liet eerder weten zijn contract bij de nummer elf van de Eredivisie niet te willen verlengen. Een tussentijds vertrek is voor beide partijen een uitkomst. PEC Zwolle wilde voorkomen dat de verdediger annex middenvelder gratis de deur uitloopt, terwijl Achenteh niet in een uitzichtloze situatie terecht wilde komen. Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Aangezien Achenteh zijn contract in de zomer afloopt, is deze transfer voor zowel hem als PEC Zwolle de beste oplossing. Desalniettemin gaan wij Achenteh missen. Hij heeft zich hier de afgelopen drie seizoenen opgesteld als meer dan alleen een voetballer, door zijn nadrukkelijke betrokkenheid bij de projecten van PEC Zwolle United."

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Goed gespeeld dit spel door Achenteh.
  Een echte verbetering door naar een kampioenskandidaat te vertrekken en PEC nog wat centjes op te laten strijken.

  Rochdi bedankt!


  ⚠️ Meld

 2. pec-zwolle, doe niet zo zielig man, toen er van een transfer nog geen sprake was stond je vast op de banken voor deze speler. Nu hij een stap hogerop maakt kom je met zo’n kinderachtige reactie. Je zou trots moeten zijn op je cluppie dat hij dankzij PEC en dankzij zijn eigen talent deze mooie stap kan maken. En PEC houdt er nog geld aan over ook. Prima deal dus voor alle partijen. Eb het is die jongen gegund.


  ⚠️ Meld

 3. @Stadshagenees

  Nogmaals; Blij dat hij weg is! Als je bij de laatste wedstrijden bent geweest, dan heb je kunnen zien, dat hij de medespelers, de club en de supporters in de steek heeft gelaten. Dankzij zijn slappe instelling hebben we heel wat punten laten liggen.


  ⚠️ Meld

 4. Ja heer of dame “pec-zwolle” als je inderdaad bent geweest had je ook kunnen zien dat hij de laatste tijd niet de enige was!!! Als je ook nog uit naam van de club deze opmerkingen maakt noem ik dit nou echt een slappe instelling.


  ⚠️ Meld

 5. Gaan we nu Achenteh de schuld geven van de slechte resultaten van de laatste tijd ,vind ik niet eerlijk .Het is een collectief falen geweest net zozo goed dat het een collectieve prestatie was de eerste wedstrijden


  ⚠️ Meld

 6. goed dat ie weg is. hij wilde weg, zou toch weg gaan en dan kan een slappen instelling er zo in sluipen.
  Vergeet niet, ondanks zijn gesukkel de afgelopen wedstrijden, dat we ook veel aan hem hebben gehad!
  Je kan wel meteen azijnzeiken, daar zijn een er een aantal heel goed in hier in Zwolle, maar beter licht je de positieve punten uit nu die weg is!
  Ben je blij dat ie weg is? Nou mooi toch dan 😉  ⚠️ Meld

 7. Ja pec-zwolle begin maar wat grover te worden ik denk dat ik er al vaker kom en geweest ben dan jij maar dit heeft hier helemaal niets maken, fijt is dat je nu alles op 1 of misschien 2 personen afschuift en dat vind ik niet reeel maar jij mag natuurlijk een andere mening hebben. Ps heb al 25 jaar een seizoenkaart en al vele jaren ervoor supporter!!!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 8. @jan w : fijt ?? :'(

  Achenteh heeft veel betekend voor PEC. Zowel binnen als buiten het veld, maar de laatste wedstrijden heeft hij gewoon verzaakt.


  ⚠️ Meld

 9. Bericht door kant, op 15 januari 2014 15:00
  Mijn zoontje is gebroken van het nieuws. Vorige maand zei meneer
  nog bij de Street League dat hij bij PEC zou blijven.
  De voetballerij is bij uitstek een wereld waar beloftes niets voorstellen.


  ⚠️ Meld

 10. Rochdi bedankt voor de mooie jaren bij PEC en mede dank zij jou zijn we nu eredivisie , en dat je de laatste wedstrijden wat minder speelde was inherent de gehele ploeg.

  Ik schaam me voor de negatieve opmerkingen op dit forum.

  Veel succes bij de komende kampioen van Nederland.
  Je hebt het maar mooi zelf gedaan, compliment.


  ⚠️ Meld

 11. Beste oplossing voor beide partijen. Rochdi “stapje” dichterbij Eindhoven en Zwolle weer een paar Knaak’n rijker en komende maanden een goedkopere financiële huishouding!

  Achenteh bedankt, jij was mede verantwoordelijk voor het huidige sportieve succes in Zwolle!

  Succes in Arnhem.  ⚠️ Meld

 12. Vergeten jullie roda uit en heerenveen thuis niet……. Van hintum weer wedstrijdritme op laten doen heb je ook weer wat stootkracht.

  P.s. Bij voetbal wordt je toch ook aangepakt op je fouten?!


  ⚠️ Meld

 13. Achenteh heeft in grote mate bijgedragen aan het succes van PEC de afgelopen jaren. Dat hij nu een mindere periode heeft is nu eenmaal zo.

  Fijn dat hij naar een topclub gaat. FC Utrecht had nl. geen echte stap hogerop geweest.


  ⚠️ Meld

 14. Volledig eens met Adriaan.
  Heeft veel betekent voor onze FC/ Pec.
  Inzet, gaan tot achterlijn, vrije trappen enz. enz.
  Herinner mij zijn 2e wedstrijd voor Zwolle in Os, rode kaart na bal wegsmijten.
  Ook buiten het veld, oa pec united, veel inzet en waardering.
  Van de voormalige koploper naar de huidige koploper.
  Succes Rochdi.


  ⚠️ Meld

 15. Hij was gewoon toe aan een volgende stap, zoiets werkt door in de prestaties. Bedoeld of onbedoeld. Heeft het uitstekend gedaan. Kwam als middenvelder maar is bij PEC uitgegroeid tot één van de beste backs van Nederland. Kunnen we gewoon trots op zijn in Zwolle. Vooral de wedstrijden thuis tegen Feyenoord zal ik niet vergeten, Schaken en later Verhoek compleet uit de wedstrijd gespeeld om er ook nog eens keer op keer overheen te denderen. Als ie zijn maniertjes afleert haalt ie de top. Succes.


  ⚠️ Meld

 16. Het kan 2 kanten op..

  Rochdi heeft ook zeker hele goeie dingen laten zien.. maar na mate hij dat zelf ook ging inzien dat het een ster speler zou worden.. werd meneer erg arrogant.. en zat te schreeuwen van de daken dat hij weg wilt en veel hoger kon voetballen..

  Dan ben je bij mij gewoon verkeerd bezig.. wees jezelf.. ga voor je club waar je voor werkt!! en niet naast je schoenen lopen, dat je hoger wilt en zou kunnen.. Ik heb mijn twijfels of Rochdi bij Vitesse aan voetballen komt…8)


  ⚠️ Meld

Reageer