Berkum ruim langs ASV Dronten

Zwolle – Berkum heeft de derde oefenwedstrijd in de winterstop tegen ASV Dronten met een ruime 5-0 overwinning naar zich toe getrokken. Aan Zwolse kant was de steeds beter in vorm komende middenvelder Ruud Wellenberg het ‘goudhaantje’ met drie goals.

Net als in de voorgaande oefenpartijen duurde het even voordat Berkum op stoom kwam en de goed combinerende Drontenaren waren een aantal keren zelfs dicht bij een voorsprong. De gasten hadden het vizier echter slecht afgesteld, een euvel waar de tweedeklasser ook later in de wedstrijd aan leed, en na krap een half uur spelen kwam Berkum op voorsprong. Een harde vrije trap van Frank Hoolsema werd half gekeerd door de Drontense keeper maar de rebound was een prooi voor Wellenberg die de 1-0 voor de Zwolse hoofdklasser binnen kon schieten.

 

Even later mondde een fraaie combinatie tussen Yassine Assa en Chris van der Meulen uit in een schot dat niet goed werd verwerkt door de ASVD-doelman en Marc van der Meulen was niet te beroerd om dat af te straffen: 2-0. Kort voor rust was het opnieuw raak toen William Potkamp goed klaar legde voor Wellenberg die via de grabbelende keeper voor een 3-0 ruststand zorgde. Na de hervatting kreeg Berkum flinke kansen voor onder meer Wellenberg en Chris van der Meulen maar ook in het tweede bedrijf ging er nogal wat tijd overheen voordat er orde op zaken werd gesteld. Pas een kwartier voor tijd kon Chris van der Meulen door een prima steekpass van Yassine Assa uitbreken en nu maakte de Zwolse linksbuiten het karwei efficiënt af: 4-0. Een minuut later sloeg Wellenberg opnieuw toe met zijn derde doelpunt en dat was ook verreweg de mooiste goal van de avond. Na een afgeslagen bal haalde de middenvelder ruim buiten het Drontense strafschopgebied hard uit en het projectiel verdween als een streep in de bovenhoek. Na die 5-0 vond de thuisclub het kennelijk genoeg en Dronten was in die fase niet meer in staat om nog tegenstand van betekenis te bieden.

Na winstpartijen tegen MSC Meppel en uit bij HZVV had Berkum hiermee de derde overwinning in de winterse oefencampagne te pakken. Aanstaande zaterdag wacht het serieuzere werk want dan spelen de Zwollenaren hun eerste competitiewedstrijd na de winterstop bij CSV Apeldoorn.

Berkum-ASV Dronten, 14 januari 2014 (oefenwedstrijd)

Eindstand: 5-0 (3-0)

Gele/rode kaarten: geen
Doelpunten: 29. Ruud Wellenberg (1-0), 38. Marc van der Meulen (2-0), 44. Ruud Wellenberg (3-0), 75. Chris van der Meulen (4-0), 76. Ruud Wellenberg (5-0)

Artikel delen:

Reageer