Belevingstuin in Assendorp

Zwolle – Tien weken lang hebben 5 studenten, Sylvia lachenal, Els Westerik, Evert Jan Verweij, Ciska Schrijver en Johan van Lennep hard gewerkt naar de deadline. Binnen de veilig afgeschermde tuin van Zorghuis Anna Heerkens is een belevingstuin ontstaan die o.a.  gemaakt is door vrijwilligers en sponsoren uit Assendorp. Een tuin die door hen gemaakt en gebruikt gaat worden. Woensdag stond de opening van deze 1e fase centraal. Na de opening en presentatie door de 5 studenten sprak Wethouder N. Vedelaar dit project met lof toe.

15-01-2014__opening_anna_heerkens_hertenstraat-n.vedelaar_07.jpg 

Op ieder hoekje en plek je is iets te beleven. Een beeldscherm met afwisselende beelden, belevingswanden met seizoensgebonden spullen uit de natuur, een spiegel, een ornament met water en licht, een kruidentuin, een  insektenhuisje, een vogelhuisje en voedplaats, vlinders en een mooi plek om hier rustig te gaan zitten. En dit is nog maar het begin want er zijn nog veel wensen om deze  tuin nog meer te laten leven.  Samen met Deltion wordt hier vorm aan gegeven.  Een plek om herinneringen op te halen, te ontspannen of juist geprikkeld te worden. Zintuigprikkeling is belangrijk voor jong en oud! Wat een kleine opdracht was, is uitgegroeid tot een uniek project die aansluit bij de maatschappelijke ontwikkelingen van een participatie samenleving.

15-01-2014__opening_anna_heerkens_hertenstraat-n.vedelaar_03.jpg

15-01-2014__opening_anna_heerkens_hertenstraat-n.vedelaar_05.jpg 

15-01-2014__opening_anna_heerkens_hertenstraat-n.vedelaar_01.jpg  

Via Lees verder meer foto’s… 

Door de drempel te verlagen door gebruik van social media wordt de buurt betrokken bij het zorghuis zonder structurele verplichtingen. Dit project heeft als uitgangspunt, de 3 B’s: de Buurt, de Bewoner en de Begeleider. Op deze manier waarborgen we het welzijn van onze bewoners en leert de buurtbewoner hoe hij met hen om moet gaan. 

15-01-2014__opening_anna_heerkens_hertenstraat-n.vedelaar_04.jpg
 
15-01-2014__opening_anna_heerkens_hertenstraat-n.vedelaar_06.jpg
 
15-01-2014__opening_anna_heerkens_hertenstraat-n.vedelaar_02.jpg 
Artikel delen:

Reageer