Electrische rolstoelfiets biedt vrijheid

Zwolle – Door Gerrit van Dijk (vrijwilliger bij woonlocatie de Koppels, onderdeel van InteraktContour) werd vorig jaar het idee geopperd te kijken naar de mogelijkheden voor de aanschaf van een elektrische rolstoelfiets. Hiermee kunnen bezoeken van de bewoners aan fysiotherapeut, tandarts, huisarts e.d. heel gemakkelijk worden gedaan. Ook op recreatief en/of cultureel gebied kunnen zij met gebruikmaking van dit vervoermiddel genieten van wat Zwolle e.o. te bieden heeft.

velo_plus_fiets_officiele_overhandiging.jpg 

De vrijwilligers zijn ze hierbij graag van dienst. "Wat een vrijheid, mobiliteit en onafhankelijkheid voor de bewoners!" Het bevlogen pleidooi van Van Dijk over de mogelijkheden werd door locatiemanager Elisabeth van Hettema omgezet in daden. Voor de financiering van deze grote aanschaf werd een beroep gedaan op de Stichting Vrienden van InteraktContour. Dankzij hun gift kon tot bestelling worden overgegaan. De keuze viel op een VeloPlus rolstoelfiets van de firma Welzorg, die ook op alle fronten heeft meegedaan om dit mogelijk te maken. Karin Veerman mocht een proefritje maken en vroeg daarna enthousiast: “Wanneer gaan we ‘Rondje Zwolle’ fietsen”?

Over InteraktContour InteraktContour biedt zorg en begeleiding aan mensen met hersenletsel en mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte. In woonlocaties, in activiteitencentra en bij mensen thuis via ambulante begeleiding. Samen mogelijkheden benutten is het motto.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Met een 1 meter en 9 cm brede fiets is het moeilijk rondfietsen om Zwolle en ook in de stad zijn verschillende belemmeringen. Doet de gemeente hier ook iets aan?
    Verder is de duofiets en veloplus een prachtoplossing voor de geschetste mogelijkheden.


    ⚠️ Meld

  2. Hoi Gerrit, goed idee van jouw, leuk om met deze mensen lekker te fietsen al is het maar een rondje wijde AA, misschien zijn er nog wel meer fondsen die willen geven voor een 2e, kun je lekker samen, probeer een het zwols weeshuis of het Pr. Bernhardfonds:D:D8)8)


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.