Theaterrondleidingen in het Vrouwenhuis

Zwolle – In museum Het Vrouwenhuis aan de Melkmarkt 53 te Zwolle worden op zaterdag 18 januari om 14.00 en om 15.00 uur twee bijzondere theaterrondleidingen gehouden.

aleida_greve_en_sientje_jansen_287.jpg

Foto: Rodrigo Maori

Tijdens deze theaterrondleidingen leiden twee bewoonsters, Aleida Greve, de jonge rijke stichteres, en Sientje Jansen, een arme bewoonster rond 1900, rond door het Vrouwenhuis. Aleida vertelt over de plannen om van haar huis een hofje van liefdadigheid voor oude vrouwen te maken en over haar leven als welgestelde jongedame en amateurschilderes rond 1700. Tweehonderd jaar verder in de tijd laat de oude, arme Sientje Jansen haar kamertje, het washok en de plee op de binnenplaats van het hofje zien.

Van 1742 tot 1984 heeft Aleida Greve’s (Oude) Vrouwenhuis als hofje voor bejaarde dames gefungeerd. Tegenwoordig is de benedenverdieping een museum waar bezoekers op afspraak worden rondgeleid.

Een theaterrondleiding duurt 45 minuten en de entrée bedraagt 5 euro per persoon, voor kinderen t/m 17 jaar 2,50 euro. Er kunnen maximaal 15 personen mee dus reserveren op tel. 422 48 23 wordt aanbevolen. De ingang is aan de Voorstraat 46. Voor meer informatie kijkt men op de website www.vrouwenhuiszwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer