Berkum pakt draad op bij CSV Apeldoorn

Zwolle – Berkum speelt zijn eerste competitiewedstrijd na de winterstop op 18 januari bij CSV Apeldoorn en loopt daarmee een directe concurrent tegen het lijf. Beide ploegen hebben een gelijk aantal punten gesprokkeld in de Hoofdklasse C en dus telt voor allebei eigenlijk alleen een overwinning. “Ik ben blij dat we weer beginnen. We hebben goede oefenwedstrijden gespeeld waarin we veel hebben gescoord en veel hebben geprobeerd. Ook zijn er jongens terug van blessures, we zijn er klaar voor,” vindt Berkum-coach Roeland ten Berge.

Steken laten vallen
CSV begon deze competitie heel aardig, met een vijfde plek in de eerste periode als gevolg, maar liet daarna lelijk steken vallen. De ploeg van trainer Richard Karrenbelt staat nu zelfs onderaan in de tweede periode want van de vijf wedstrijden in die serie werden er vier verloren. Alleen in de laatste competitiewedstrijd werd in Apeldoorn tegen WHC een punt gepakt. De laatste competitiewinst dateert alweer van 2 november toen CSV er op eigen terrein een zuinige 1-0 uit sleepte tegen SVZW. In de winterse oefencampagne wonnen de Apeldoorners met 4-2 van DVS ’33 Ermelo en afgelopen zaterdag verloor CSV in Veenendaal met 2-0 van topklasser GVVV.

Berkum speelde in de laatste competitiewedstrijd in eigen huis met 4-4 gelijk tegen VVOG en verraste een week daarvoor met een 1-2 winst bij titelkandidaat SC Genemuiden. Ook in de oefenduels tijdens de winterstop deden de Zwollenaren het goed. Eerst werd met 6-1 en 1-4 gewonnen van respectievelijk MSC Meppel en HZVV en deze week was Berkum met een 5-0 winst veel te sterk voor ASV Dronten.

Tegenvaller
In de allereerste competitiewedstrijd van dit seizoen speelde Berkum thuis met 0-0 gelijk tegen CSV Apeldoorn en dat was toen een flinke tegenvaller voor de Zwolse ploeg. Berkum was bijna de hele wedstrijd dominant en kreeg ook de beste kansen maar verzuimde die keer op keer te benutten. Zelfs in het laatste halfuur, toen Berkum met 10 man verder moest, waren de beste mogelijkheden voor de thuisclub maar ook toen wisten de mannen van trainer Ten Berge die niet te verzilveren. Berkum en CSV staan op de ranglijst van de Hoofdklasse C nu respectievelijk achtste en negende met allebei 15 punten uit 13 wedstrijden en een iets beter doelsaldo voor de Zwollenaren. Beide ploegen hebben dus een overwinning nodig om uit het rechter rijtje van de ranglijst te ‘ontsnappen’. De wedstrijd CSV Apeldoorn-Berkum begint zaterdag om 15.00 uur en het duel op Sportpark Orderbos zal worden geleid door scheidsrechter Menno Kloet uit Spijkenisse. Als deze wedstrijd door de weersomstandigheden niet doorgaat dan speelt Berkum een ‘schaduw-oefenduel’ bij SDC Putten, een ploeg die uitkomt in de Hoofdklasse A.

Artikel delen:

Reageer