Jaaroverzicht Zwolle in 2013

Zwolle – Bij Waanders Uitgevers verschijnt op 24 januari a.s. het kleurrijke fotoboek Zwolle in 2013. Met tekst van Harold de Haan en fotografie door Harry ten Klooster, Frans Paalman en Pedro Sluiter In dit fotoboek is het Zwolle van 2013 in beeld vastgelegd.

zwolle_in_2013.jpeg 

Bijvoorbeeld de opening van drie markante gebouwen: de spectaculaire uitbreiding van Museum De Fundatie in mei, de opening van Waanders In de Broeren in juli en in oktober het nieuwe ziekenhuis Isala, geopend door koningin Máxima. Het jaar 2013 kende in Zwolle een grote verscheidenheid aan gebeurtenissen. In dit prachtige bewaarboek, op royaal formaat, zijn al de hoogte- en dieptepunten gebundeld met prachtige foto’s van drie Zwolse persfotografen. Beelden die ons trots maken of ons tot bezinning dwingen. Maar die bovenal tijdsmomenten zijn die ons binden. Zwolle in 2013. Een musthave voor elke Zwollenaar!

Zwolle in 2013 is een uitgave van Waanders Uitgevers, in nauwe samenwerking met het Historisch Centrum Overijssel, de Stentor en Odeon De Spiegel Theaters.

Over de fotografen

Harry ten Klooster is een ‘blauwvinger’ en fotograaf in hart en nieren. Vanaf 2002 is hij persfotograaf voor o.a. Omroep Zwolle en daarna ook voor Weblog Zwolle.

Frans Paalman is een rasechte Zwollenaar, geboren in de Diezerstraat en is sinds 1976 freelance fotograaf voor Tijl/Wegener. Nu ruim dertig jaar later is hij nog steeds actief voor de Stentor.

Pedro Sluiter (1973), geboren Zwollenaar, fotografeert sinds het jaar 2000. Hij is onder andere persfotograaf voor de Stentor en BrugMedia.

Bibliografische gegevens

112 pagina’s, paperback, 20 x 28 cm, ca. 100 foto’s in kleur , Nederlands, ISBN 978 94 91196 97 3, actieprijs € 14,50 (tot en met 8 februari 2014). Daarna € 17,50.

Tentoonstelling

Tegelijk met de presentatie van boek (zie bijgevoegde zal op deze avond  een tentoonstelling met 24 foto’s uit dit boek worden geopend. Deze expositie is door ZinOntwerpers ingericht in de kloostergang van Waanders In de Broeren.

 

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Wat een blunder om dit tweede jaaroverzicht een andere titel te geven >:( >:( Vorig jaar was de eerste editie met de titel Zwolle in Beeld 2012, en een start voor een mooie reeks jaarboeken dacht ik, maar dat gaat dus mooi niet door nu het een andere titel heeft gekregen. Dat staat niet mooi in de kast. Volgend jaar weer een andere titel zeker. Dom dom dom. Ik pas!!


  ⚠️ Meld

 2. En ik maar denken dat het om de inhoud gaat, blijkbaar is hoe het in de kast staat, veel belangrijker…

  Het lijkt mij een mooi boek, denk dat ik hem wel wil hebben.


  ⚠️ Meld

 3. Inderdaad!! De prijs is nogal omhoog gegaan. Waarom?

  Zo was het vorig jaar:

  Jaarboek:

  Het jaarboek is te koop voor ?? 12,95. Abonnees van De Stentor betalen bij inlevering van de kortingsbon uit de krant slechts ?? 7,95.


  ⚠️ Meld

 4. Ik denk dat ze er vorig jaar niet zo veel van verkocht hebben en daarom met een overschot aan boeken bleven zitten. Dit jaar wat minder gedrukt, maar dan gaat de stukprijs wel omhoog.


  ⚠️ Meld

 5. Hoekwerker, je kunt ook zonder veel geld rijk wezen ( kinderen, kleinkinderen, gezondheid, vrouw, vriendin, vrienden, hobby’s enz.) maar als je dit allemaal mist dan ben je misschien echt niet rijk.


  ⚠️ Meld

 6. Wat jammer dat Harry stopt met zijn medewerking voor het volgende boek. Ook ik ben een groot voorstander van dezelfde titels voor dit soort jaarboeken, en als dan er ook nog gewisseld wordt met de fotografen zelf, dan is de lol er wel een beetje af, vind ik.


  ⚠️ Meld

 7. Ik ben weer benieuwd naar de inhoud van het jaarboek. Hartstikke leuk altijd. Jammer dat Harry gaat stoppen, hij laat in zijn foto’s altijd zijn liefde voor de mens en de stad Zwolle spreken.


  ⚠️ Meld

 8. Een boek kopen omdat het mooi staat in je kast?? dom dom dom en een boek voor 17,50 alleen voor de rijken? Als je dat denkt ben je echt een arme sloeber en moet je eens gaan nadenken wat je verkeerd gedaan hebt in je leven.

  Verder natuurlijk een prima initiatief en leuke weg gever 🙂


  ⚠️ Meld

Reageer