Swol 1894 gaat voor goud op de NK Masters

Zwolle – Zaterdag 18 en zondag 19 januari vindt voor het eerst de Masters Synchro Bokaal plaats. Dit evenement wordt samen georganiseerd met het NK senioren. Natasja van Schuppen (26, Kampen) en Thirza Hoekstra (36, Rotstergaast) gaan beiden voor de eerst plek. Natasja van Schuppen zal met haar solo uitkomen in de leeftijdscategorie 25-29. Thirza Hoekstra soleert ook, maar in een categorie hoger namelijk 30-39.

synchro_swol1894.jpg 

Afgelopen jaar zwommen beide dames op het EK in Eindhoven. Hierna is er hard gewerkt aan een nieuwe küren. Deze worden zaterdag voor het eerst aan de jury en natuurlijk het publiek in het Pieter van den Hoogenband stadion getoond. Een kür wordt eerst op de kant bedacht. Vervolgens word dit in het water uitgeprobeerd. Verschillende trainers bekijken de kür en aanpassingen worden gemaakt. Uiteindelijk is de kür af en is het trainen, trainen en nog een trainen. Zowel op de kant het zogenaamde „droogtrainen” als in het water.

Swol 1894 Synchroonzwemmen
De afdeling synchroonzwemmen van zwemvereniging Swol 1894 zit in de lift. Op dit moment telt de afdeling 35 leden en voorzitter Juliët Knispel ziet het niveau van de Zwolse synchroonzwemmers ook steeds meer omhoog gaan. “Sinds een paar jaar zijn we begonnen met het intensief trainen van onze jongste leden en dat werpt zijn vruchten af. Mede dankzij goede trainingsvormen van de KNZB wordt het niveau hoger en de prestaties beter.” !

De 35 leden, die de afdeling synchroonzwemmen telt, zijn voornamelijk jeugdleden. “We hebben bij de volwassenen een te laag aantal leden. Tien jaar geleden kregen wij een nieuwe hoofdtrainster en vervolgens zijn er wat ouderen gestopt. Hierdoor ontstond er een gat tussen jeugd en volwassenen”, zegt Knispel. Het opvullen van dat gat vordert gestaag. “Het gat wordt langzaam aangevuld, maar dat kost tijd. Zolang we genoeg jeugdleden blijven houden, moet het aantal volwassen leden vanzelf weer toenemen. Daar moeten we het echt van hebben, want op oudere leeftijd begin je niet zomaar meer met synchroonzwemmen.”

http://www.swol1894.nl/?q=synchroonzwemmen.

Artikel delen:

Reageer