Michel Mulder op weg naar tweede wereldtitel

Zwolle – Zwollenaar Michel Mulder heeft een grote stap gezet naar zijn tweede wereldtitel sprint. De rappe schaatser noteerde zaterdagmorgen (Nederlandse tijd) als enige een tijd in de 34 seconden op de eerste 500 meter in het Japanse Nagano. Mulder klokte 34,84.

mmulder.jpeg.jpg 

Beeld: nos.nl

De regerend wereldkampioen sprint op de schaats Michel Mulder zag niemand in de buurt komen van zijn tijd. Tweelingbroer Ronald Mulder kan de wereldtitel al vergeten. Voor hem was het een teleurstellende eerste race. In de laatste bocht ging Ronald Mulder bijna onderuit. Hij verloor veel tijd bij zijn actie. Met 35,68 stelde hij met een 13e tijd teleur. Daniel Greig werd met 35,19 tweede. Op bijna een halve seconde van Mulder eindigde de Italiaan Mirko Giacomo Nenzi als derde: 35,28.

Shani Davis, wereldkampioen in 2009, vond zichzelf terug op plek elf (35,59). Kjeld Nuis kwam als derde Nederlander in actie. Ook hij viel tegen. De 35,90 betekende een achttiende tijd. In Japan ontbreken namen als Stefan Groothuis, Mo Tae-bum en Pekka Koskela.

Michel Mulder beeindigde de 1.000 meter met 1.09,91 als vijfde op de kilometer. Hij verloor in een bocht bijna zijn evenwicht, maar bleef overeind.

Mulder heeft in het algemeen klassement een ruime voorsprong op Shani Davis. De Amerikaan moet zondag meer dan een halve seconde goed maken op Mulder. William Dutton uit Canada is voorlopig derde.

Davis eindigde verrassend als tweede op de 1000 meter. Hij moest in een rechtstreeks duel zijn meerdere erkennen in Denis Koezin. De Kazachstaan won in een tijd van 1.09,37. Davis was iets langzamer met 1.09,44.

Ronald Mulder werd op de kilometer zesde in 1.09,93 en staat nu 9e in het algemeen klassement.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Zwolle is zo trots dat er tot nu toe maar 1 reactie is gegeven op deze wereldprestatie. Dat wordt straks weer een fluthuldiging in Zwolle, let maar op.


  ⚠️ Meld

 2. Niet te somber zijn Jenita.
  Eerst deze prijs binnen halen en daarna in Sotsji ook nog goed presteren en er zal een bruisende huldiging plaatsvinden.
  Hopelijk ook voor Lotte, Ronald en Esmee.
  Mijn bijzonder gewaardeerde vrind, de immer goedlachse H.J., is namelijk altijd wel te porren voor een huldiging met een leuk feestje.


  ⚠️ Meld

Reageer