PvdA trapt campagne af bij Ulu Moskee

Zwolle – Zaterdag vond de start plaats van de PvdA campagne in Zwolle tijdens de open dag van de Holtenbroekse Ulu Moskee. Het bestuur van de moskee heeft uitgebreid verteld over de plannen voor verbouw en over de samenwerking die zij zoeken met de wijk. En de vele heerlijke hapjes op de open dag waren goed voor een zoete pauze. De partijleden gingen daarna taditioneel met een bos rozen onder de arm de wijk in om met bewoners in gesprek te gaan over wat er speelt in de wijk.

pvda_campagne_2014_2014_01_18_1509.jpg 

Ze vroegen wat er goed gaat, wat minder goed en wat de lokale politiek daar volgens de bewoners aan zou kunnen doen. Lijsttrekker Nelleke Vedelaar: “De PvdA vindt het heel belangrijk om van bewoners te horen hoe het gaat. Niet alleen in verkiezingstijd, ook daarbuiten gaan we langs de deuren en organiseren we wijkvergaderingen. Onze slogan voor de gemeenteraadsverkiezingen is ‘Samen maken we het verschil’. Dat kun je alleen waarmaken als je weet wat bewoners bezighoudt en welke wensen en ideeën ze hebben over de toekomst.” De PvdA zal de komende weken alle Zwolse wijken bezoeken met rozen.

pvda_campagne_2014_2014_01_18_1499.jpg

pvda_campagne_2014_2014_01_18_1522.jpg

pvda_campagne_2014_2014_01_18_1538_zoom.jpg 

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Nou die willen zich van de goede kant laten zien..op bezoek bij de moskee..
  als de nederlanders wat willen kan het niet..rot toch op.
  Mijn stem hebben ze in ieder geval niet!


  ⚠️ Meld

 2. inderdaad.

  de aftrap geeft áltijd het doel weer…

  Partij v/d Arabieren.

  Ik snap nog nooit hoe het kan dat er ook zoveel hardwerkende nederlanders op de pvda stemmen…


  ⚠️ Meld

 3. en daarnaast wil ik graag mededelen dat het linkse karakter van dit weblog af SPAT…

  moet weblog natuurlijk zelf weten. dat dan weer wel.  ⚠️ Meld

 4. Dat is toch echt je eigen gevoel, hieronymus. Ik vind het juist zo leuk dat hier wordt gediscussieerd over het hele spectrum van politieke richtingen. De reden dat je hier nu wat meer PvdA ziet, is simpelweg omdat die hun campagne net gestart zijn en blijkbaar fanatiek zijn met pers uitnodigen en persberichten versturen.


  ⚠️ Meld

 5. Mooi verhaal:
  De PvdA vindt het heel belangrijk om van bewoners te horen hoe het gaat. Niet alleen in verkiezingstijd, ook daarbuiten

  Is volstrekte onzin omdat de PVDA Zwolle bij ernstige individuele problemen cq. misstanden van algemene aard niks doet en zelfs terugbel afspraken niet nakomt.

  Slechts één politieke partij in Zwolle pakt individuele zaken voorbeeldig op: De SP Zwolle.
  Met dank aan Tjitske Siderius.

  De Partij van de ARBEID probeert zielen te winnen bij bevolkingsgroepen met ondertussen de hoogste werkeloosheid…

  En nee, ik ben geen lid van de SP maar mijn ervaring is dat de Zwolse SP op de burger af stapt en alle tijd neemt om het persoonlijke verhaal aan te horen.

  Is prijzenswaardig omdat de politiek o.a. op de werkvloer en bij de mensen thuis veel kan leren en daarnaar kan handelen.

  Zo simpel is de praktijk..  ⚠️ Meld

 6. Een campagne die totaal geen zin heeft.

  Peilingen zijn landelijk bedroevend en dat wordt lokaal altijd vertaald in een enorme nederlaag. Of je nu wil of niet, of het nu Provinciaal of Europees is, de landelijk trend zal het altijd winnen van de lokale trend.

  Of je moet in Bloemendaal/Urk wonen, maar Zwolle heeft altijd met de landelijke trend meegestemd. Zowel de VVD als de PVDA kunnen er beter niet eens aan beginnen, verspilde moeite en energie!!!


  ⚠️ Meld

 7. De PVDA moet zich wel richten op een andere doelgroep. Nederland kotst deze partij uit. De peilingen zijn weer duidelijk: PVDA en VVD samen net zo graat als PVV. Politici van de PVDA en VVD wat hebben jullie er weer een enorme klerezooi van gemaakt.


  ⚠️ Meld

 8. Turkije, waar kinderprostitutie en kinderarbeid nog steeds bestaan. Waar slavernij 100 jaar geleden nog bestond en in sommige delen nog steeds bestaat.

  Het land waar de meeste journalisten gevangen zitten voor hun mening.

  Prachtig land, Turkije.

  Laten we een politieke campagne aftrappen bij een turkse moskee. Hoe naïef wil je zijn?


  ⚠️ Meld

 9. @BertK

  Met het verschil dat de mensen van andere politieke partijen nog enigzins aanspreekbaar zijn.

  Als er iets irritant is aan VVD-mensen is dat zij hun succes altijd even lekker inwrijven.

  En ze hebben geen principes. Samenwerken met een fascistische PVV. Geen lokale politicus die daar tegen in het verweer komt. Maar wel op 4 mei krokodillentranen huilen bij de dodenherdenking.


  ⚠️ Meld

 10. ??40.000 euro verduisteren uit de kas van de daklozen zoals in Utrecht recentelijk.

  Een Rob Oudkerk die naar de hoeren gaat terwijl hij weet dat er illegalen en minderjarigen rondlopen. Snuifje coke erbij en niet tegen je vrouw vertellen.

  PvdA? Prima principes?


  ⚠️ Meld

 11. Hopelijk heeft de PVDA voldoende bewezen ons te hebben uitgekleed en decenia lang Sinterkaas te hebben gespeeld van ons geld.

  De”A” als laatste letter staat al lang niet meer voor Arbeid maar meer voor Allochtonen, Armoede, allochtonen en Arabieren.  ⚠️ Meld

 12. @BertK

  Als je dan een discussie wil, doe het dan eerlijk, want ook bij de VVD stikt het van onbetrouwbare politici.

  Zoals bijvoorbeeld: Een premier die een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger, die meer stemmen had verworven, een jaar lang heeft tegengewerkt en uiteindelijk heeft weggetreiterd.

  Of een frauderende wethouder in Roermond. En vergeet onze liberale burgervader ook niet, die heeft in Den Haag ook wat dure steekjes laten vallen met een tunnel. Of Kamerleden die met flink wat alcohol op gereden hebben.

  Ik vind deze discussie ook niet echt zinvol. Niet zozeer vanwege de bijdrages. Maar meer omdat lokale campagnes totaal geen zin hebben. De landelijke tendens zal de doorslag geven.


  ⚠️ Meld

 13. Kijk zo gaat het met al die mooie beloftes: Tijdens een bijeenkomst in Middelstum op 14 januari beloofde Samsom dat de PvdA er alles aan zal doen om een stimuleringsplan van de provincie Groningen te laten slagen. Daardoor zou mogelijk aluminiumfabriek Aldel gered zijn. In de Tweede Kamer gaf de PvdA-leider een week later in een debat echter niet thuis. Hoe betrouwbaar zijn onze politici????


  ⚠️ Meld

 14. @suze, het klopt het is een ander niveau, maar door alle misstappen in de gemeentelijke politiek, zie ik eerlijk gezegd weinig verschil. Het gaat hier om betrouwbaarheid en die is op zowel landelijk als gemeentelijk niveau frequent ver te zoeken.


  ⚠️ Meld

 15. Ik ben geen PVDA-stemmer, maar wat een ontzettend grove en niet ter zake foende argumenten worden er hier op dit bericht van stal gehaald. Weblogzwolle wordt ongevraagd in de linkse hoek getrapt, Rob Oudkerk wordt erbij gehaald, net als allerlei vervelende incidenten in heel andere plaatsen dan Zwolle. Waar slaat dat op en waarom reageren mensen zo opgefokt op alles wat de PVDA doet en zegt? Zo wordt iedere fatsoenlijke discussie in de kiem gesmoord. Op 19 maart zal blijken of de PVDA in Zwolle goed campagne heeft gevoerd. Dat heet ook democratie. Zo hoort het ook, al die onbeschofte aantijgingen jegens die partij kunnen mij gestoken worden.


  ⚠️ Meld

 16. @stadshagenees, volgens mij heeft mijn reactie niets met het in een linkse hoek trappen van weblog Zwolle. Ook zie ik de link met Oudkerk niet, want die is al lang van het toneel verdwenen. Het gaat om de algemene strekking dat politici, landelijk en regionaal, heeeeeel veeeeeel beloven, maar als het er op aankomt ruggengraat missen om er ook daadwerkelijk voor te gaan. Aan dit misleidende spel stoor ik mij mateloos. Politici moet je blindelings kunnen vertrouwen, daarom zijn zij gekozen. Helaas komen kiezers te vaak bedrogen uit. Een gegeven dat zowel op landelijk als gemeentelijk niveau steeds meer inwoners begint te irriteren. Dat mensen opgefokt raken over de politiek is toch niet vreemd, dit zegt niets over de mensen, maar meer over de politici die dit oproepen.


  ⚠️ Meld

 17. Tante: ik had het niet soecifiek over jouw reactie, maar dat terzijde. Ik vind het te makkelijk om de oorzaak van dat opgefokte gedrag van kiezers/reageerders éénzijdig bij politici neer te leggen. Er is namelijk ook nog zoiets als fatsoen en normaal communiceren. Geen enkele politieke partij kan al zijn verkiezibgsbeloftes waar maken, dat is een gegeven in onze democratie. Niet altijd leuk of gewenst, maar wel een feit.


  ⚠️ Meld

 18. @stadshagenees, misschien wordt dan tijd dat politici helder zijn in hun beloftes. Maak een onderscheid in wat je koste wat het kost gaat realiseren en waar je kiezers je op af mogen rekenen en wat je waar mogelijk gaat proberen om te realiseren. Hiermee komen kiezers niet bedrogen uit, voorkom je het gevoel van misleiding en kom je eerlijk en transparant over. Of is dit teveel gevraagd.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.