PEC Zwolle – Vitesse voorbeschouwing

Zwolle – De winterstop is voorbij en dat betekent dat PEC Zwolle zich opmaakt voor het eerste competitieduel van 2014. In het IJsseldelta stadion treft het elftal van Ron Jans op zaterdag 18 januari om 19.45 uur Vitesse, momenteel medekoploper in de Eredivisie. Eerder dit seizoen was het team uit Arnhem een maatje te groot voor de Zwollenaren. In het GelreDome eindigde de wedstrijd, die gespeeld werd op 22 september 2013, in een ruime 3-0 winst, mede door twee doelpunten van Chelsea-huurling Lucas Piazón. Voor PEC Zwolle een mooie uitdaging om het succesvol verlopen trainingskamp in Zuid-Afrika tegen Vitesse een goed vervolg te geven. 

Trainer Ron Jans over de wedstrijd van zaterdag: ,,Vitesse is een sterke ploeg die ik zie als outsider voor de titel. Ze hebben in deze competitie al laten zien dat ze ook buitenshuis goede resultaten kunnen boeken, maar ik denk dat ze het zaterdag heel lastig krijgen tegen ons. Het publiek steunt ons altijd geweldig. We willen tegen Vitesse het initiatief nemen en het ze met goed en agressief voetbal moeilijk maken.” In de selectie van PEC Zwolle zitten drie spelers die in het verleden voor de ploeg uit Arnhem uitkwamen, namelijk Fred Benson, Bram van Polen en Giovanni Gravenbeek.

Bij de Arnhemmers staat met Rochdi Achenteh één speler onder contract die een verleden heeft in Zwolle. De linksback / middenvelder werd deze week getransfereerd. Ron Jans zegt over Achenteh: ,,Het afgelopen half jaar hebben we als staf heel plezierig met Rochdi samengewerkt. Hij heeft zich hier in Zwolle uitstekend ontwikkeld en heeft de club naar buiten toe altijd goed vertegenwoordigd. We zullen hem gaan missen. Rochdi zal zaterdag ongetwijfeld op een goede manier door de Zwolse supporters worden ontvangen."  

Vorig seizoen boekte Vitesse in Zwolle een nipte 0-1 overwinning, door een treffer van Renato Ibarra. De vleugelaanvaller schoot de bal vanaf de rechterflank onder de benen van doelman Leon ter Wielen tegen de touwen. Vlak voor het einde van het duel kregen de Blauwvingers nog wel een grote kans om de stand gelijk te trekken, maar Bart van Hintum schoot een strafschop over het doel heen. 

Scheidsrechter is zaterdag Liesveld, hij wordt geassisteerd door Diks, De Vries en Mulder. Aftrap is om 19.45 uur. Ook speelt PEC Zwolle woensdag in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen JVC Cuijk. Aftrap van dit duel is om 18.45u. Informatie over de kaartverkoop tref je hier. 

Recente ontmoetingen 
18-8-2012 PEC Zwolle – Vitesse 0-1 
27-2-2004 FC Zwolle – Vitesse 1-1 
31-8-2002 FC Zwolle – Vitesse 1-0

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 10
  1. @ElRey

    Dan heb jij een andere tweede helft gezien. Die was zo boeiend, dat ik de meteoor heb gespot.

    Omdat ik uit pure verveling naar de lucht zat te kijken. Wat een draak van een wedstrijd.


    ⚠️ Meld

  2. Het was heel spannend, 1 punt zou verdiend zijn geweest, maar gebrek aan eredivisie kwaliteit van enkele spelers, een paar spelers nog niet in de gewenste vorm en concentratie-gebrek tot aan de 90ste minuut deden ons uiteindelijk de das om. Kan nog wel eens heel lastig gaan worden.


    ⚠️ Meld

Reageer