Berkum afgetroefd in Apeldoorn

Berkum heeft in de uitwedstrijd bij CSV Apeldoorn een 3-0 nederlaag om de oren gekregen. De Zwollenaren hielpen vooral in de eerste helft de nodige kansen om zeep terwijl CSV de mogelijkheden, zelfs in ondertal, efficiënt afmaakte. “Bij de rust hadden we met 1-2 of 1-3 voor moeten staan maar als je direct daarna met 2-0 achter komt wordt het steeds moeilijker. We zoeken nog iemand die voor een leeg doel de bal wél tussen de palen kan krijgen,” was de analyse van de teleurgestelde Berkum-coach Roeland ten Berge.

In een van beide kanten wat aftastend begin viel er voor de doelen nog weinig actie te bespeuren maar na een kwartiertje kwam daar verandering in. Een corner van ex-prof Ugur Yildirim werd in eerste instantie weg gebokst door Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis. De bal kwam echter opnieuw voor en in de chaos verdween een kopbal van CSV-verdediger Jasper Verstraten in het doel: 1-0. Na die tegenvaller hadden de bezoekers even tijd nodig om zich te herpakken maar na een half uur leek Berkum de stand toch recht te gaan trekken. Chris van der Meulen kreeg een hele serie schietkansen uit vaak mooie posities maar de anders vaak zo trefzekere vleugelspits schoot even vaak naast of vond doelman Patrick Jansen op zijn weg.

 

Deceptie
Dat Berkum met een achterstand de rust in moest was teleurstellend voor de ploeg van trainer Ten Berge en die deceptie werd alleen maar groter. Nauwelijks vijf minuten na de hervatting was het weer even een janboel in de Zwolse defensie en Yildirim kon daarvan profiteren door de 2-0 binnen te tikken. Berkum probeerde het daarna nog wel maar inzetten van spits Karim Chengachi, die vanwege een eerdere griep op de bank was begonnen, Marc van der Meulen en Ruud Wellenberg stichtten niet echt levensgroot gevaar voor het Apeldoornse doel. Daar kwam ook geen verandering in nadat Jasper Verstraten na zijn tweede gele kaart van het veld moest en in de slotfase moest Berkum tegen 10 man zelfs nóg een tegentreffer slikken. De Zwollenaren probeerden met een slotoffensief alsnog aansluiting te forceren maar daardoor kwam het achterin helemaal open te liggen. In de laatste minuut werd dat afgestraft door Maarten Boeve die de 3-0 eindstand op het scorebord bracht.

Berkum heeft zo dure punten verspeeld en dat werd nog pijnlijker toen bleek dat een aantal directe concurrenten rivalen hadden gewonnen. De Zwollenaren zijn daardoor akelig dicht in de buurt gekomen van de gevarenzone en hebben de zware taak om volgende week tegen koploper ACV de weg naar boven weer in te slaan. 

CSV Apeldoorn-Berkum, 18 januari 2014
Eindstand: 3-0 (1-0)

 

Doelpunten: 17. Jasper Verstraten (1-0), 50. Ugur Yildirim (2-0), 90. Maarten Boeve (3-0)

Gele kaart: Pascal Diender (Berkum)
Rode kaart: Jasper Verstraten (CSV Apeldoorn) (twee maal geel)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jeffrey Pohowainjaan (85. Jasper van der Stouw), Jerrol Poot, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Ruud Wellenberg, Yassine Assa (46. Karim Chengachi), Marc van der Meulen (61. William Potkamp), Frank Hoolsema, Pascal Diender, Chris van der Meulen

Opstelling CSV Apeldoorn: Patrick Jansen, Bram Holtman, Jasper Verstraten, Jeroen Drost, Jeroen van den Hoek, Marc Hoekstra, Maarten Boeve, Ugur Yildirim (79. Jeroen Willems), Jasper van Oorspronk (84. Melvin Bresser), Rob Diderik (88. Richard van Schooten), Steven van Es.

 

Door: Th. Kölker 

Artikel delen:

Reageer