Echtpaar Klein-Zwiers 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Klein-Zwiers waren zondag 12 januari 2014 60-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer brracht het echtpaar zaterdag 18 januari voorafgaand aan hun receptie in ‘Urbana’ een bezoek om hen te feliciteren. Het gelukkige paar kreeg Iris-cheques als cadeau.

 

18-01-2014__echtpaar_klein-zwiers_60jr_getrouwd_02.jpg 

 

De heer Berend Klein is geboren op 28 januari 1928 in Olst. Mevrouw Willemina (Willy) Zwiers werd op 15 oktober 1933 geboren in Doesburg. Willy Zwiers was 12 jaar toen ze Berend Klein leerde kennen, zij waren beide schipperskinderen, de omgang met elkaar was toen nog niet zo intensief. Berend Klein werd bevriend met de broer van Willy Zwiers. Na wat jaren dacht iedereen dat Berend en Willy wat scharrelden maar dat wisten zij zelf nog niet! Toen zij 17 jaar was en hij 23 jaar was het ‘verkering’ en die duurde tweeënhalf jaar en in die tijd heeft meneer honderden kilometers voor mevrouw gefietst om bij elkaar te kunnen zijn. Januari 1954 zijn ze getrouwd in Zutphen. Samen zijn ze ook gaan varen op een schip van 104 ton, met een hele kleine woning maar dat was toen heel gewoon. Na zo’n 10 jaar kwam er een groter schip van 260 ton en was er een heel wat ruimere woning.

 

18-01-2014__echtpaar_klein-zwiers_60jr_getrouwd_01.jpg 

Het echtpaar heeft vier kinderen gekregen. De eerste was een dochter, daarna nog drie zonen, die alle vier in Zwolle op het Schippersinternaat geweest zijn. Zij hebben een beste schoonzoon en drie schatten van schoondochters, dat moet even gezegd! Er zijn elf kleinkinderen, waarvan vier getrouwd, en zes achterkleinkinderen. 

 

Meneer en mevrouw Klein hebben 25 jaar samen gevaren en zijn daarna in Zwolle gaan wonen omdat zij het bedrijf, als gevolg van een val met de fiets van mevrouw, helaas niet meer voort konden zetten. De eerste jaren hebben zij erg aan het leven aan de wal  moeten wennen. Meneer heeft nog tien jaar bij Scania gewerkt.

 

Meneer en mevrouw hebben de eerste jaren aan de Palestrinalaan gewoond en sinds april 2010 wonen zij tot volle tevredenheid in ‘Arcadia’ .

 

Zij hebben samen veel gefietst, gewandeld, zijn op vakantie geweest, genoten van de natuur en hebben vrijwilligerswerk gedaan voor de kerk.

 

In 2012 hebben beiden een operatie ondergaan, daarbij hebben ze wel gezondheid en kracht in moeten leveren, maar men is nog samen en geniet samen nog van heel veel dingen! Dankbaarheid speelt daarbij een grote rol.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Van Harte Gefeliciteerd met het bereiken van uw 60 jaren samen.
  Dat is een hele tijd, wij kennen elkaar niet, maar u bent waarschijnlijk familie , als u op schip bent geboren, want wij zijn ook allemaal van schippers afkomst, ik zelf was in de Nieuwe Haven van Zwolle geboren op de Janjo, mijn grootouders Kobus (Jacobus) en Geertje Zwiers waren op de Eben Haezer, Mijn Oom Ab voer op de Hoop en later op de Liliane, en andere families hadden ook hun eigen schepen, nog 1 neef woont op zijn schip De Kwaak en ligt in Zwolle, iedereen is verder aan de wal,voor zover ik weet zijn er 5 generatie schippers in onze familie, in mijn stamboom heb ik 2 Willemina’s 1 geboren in Raalte 3 Dec 1884 en 1 geboren 8 Jan 1880 Bovensmilde, misschien hoor ik wat terug van U, dat zou leuk zijn, ik kreeg dit artikel toegestuurd, ik woon al 37 jaar in Amerika. Nogmaals van Harte Gefeliciteerd.
  Jannette Koning-Zwiers


  ⚠️ Meld

 2. Lieve opa en oma klein,
  Van harte gefeliciteerd met dit prachtige jubileum!!!
  Ik wens u beide nog veel geluk samen,
  Veel liefs sandra


  ⚠️ Meld

Reageer