Michel Mulder wederom Wereldkampioen Sprint!!

Zwolle – Zwollenaar Michel Mulder is zondagmorgen (Nederlandse tijd) in het Japanse Nagano voor de tweede keer op rij Wereldkampioen Sprint geworden. De rappe Blauwvinger stond zaterdag al aan de leiding van het klassement en gaf die eerste positie niet meer uit handen.

wk_sprint_8.jpg  

Mulder kwam zondagmorgen vroeg op de 500 meter in de slotrit uit tegen Shani Davis en won de rit in 35,12. Davis, die Mulder op de kruising voor moest laten gaan, kon na zijn 35,84 de titel uit zijn hoofd zetten. Daniel Greig klom in het klassement naar plek twee na een sterke 500 meter. De Australiër noteerde 35,17. Ronald Mulder had na de 500 meter ook nog zicht op het podium. De tweelingbroer van Michel Mulder werd vijfde en stond toen vierde in het klassement. Michel Mulder finishte op de aatste afstand van het kampioenschap in een derde tijd op de afsluitende kilometer (1.09,96) en dat was ruim voldoende voor de eindzege. Davis finishte in een derde tijd op de afsluitende afstand (1.09,96) en dat was ruim voldoende voor de eindzege. Shani Davis greep het zilver na een ijzersterke tweede 1.000 meter. De tweevoudig olympisch kampioen won in 1.08,96. Het brons ging naar Daniel Greig na een vierde plek op de 1.000 meter. Greig is de teamgenoot van Mulder bij beslist.nl. Het tweetal kent elkaar ook van het inline-skaten.

Ronald Mulder had voor aanvang van de laatste afstand nog zicht op het podium, maar een zesde plek op de afsluitende 1.000 meter (1.10,59) was niet genoeg voor een medaille. Daarvan was de eerste dag al niet goed genoeg verlopen. De tweelingbroer van Michel Mulder eindigde in het eindklassement op de zesde positie.

Michel Mulder werd in 2013 in het Amerikaanse Salt Lake City ook wereldkampioen. Hij debuteerde toen op het WK sprint. Mulder evenaart met zijn geweldige prestatie Erben Wennemars, die ook twee keer in zijn schaatsloopbaan wereldkampioen werd (in de jaren 2004 en 2005). 

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Bravo Michel! Held van Zwolle, maar de waardering is ver te zoeken. Je had maar beter in een dorp kunnen wonen, daar zou je met de fanfare op een mooie kar door alle straten gaan. Zwolle is totaal niet sportminded, moch iemand die illusie hebben.


  ⚠️ Meld

 2. Keurig.

  Nu hopen dat Mulder de eerste wereldkampioen sprint wordt, die WEL een gouden medaille pakt. Naast de Amerikanen gerekend…


  ⚠️ Meld

 3. Terstal, Michel zit nu in het vliegtuig en als het aan jou lag ging gister al de platte kar rond met een muziekkorps hoe onnozel kun je denken!! Niettemin waar het om gaat Michel gefeliciteerd!!!!!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 4. Terstal in Zwolle leeft men echt wel mee met de Muldertjes en hun prestaties op de wedstrijden in de wereld .Verder komen de jongens nog wel aan bod in deze gemeente want elke sporter die goed presteert uit de stad wordt vernoemd in het sportboek van Zwolle.Voor een rondgang door Zwolle zou ik zeggen zet jij vast wat op touw voor een huldiging .Michel van harte met het behaalde wereldkampioenschap sprint


  ⚠️ Meld

 5. Nou nou, het Sportboek van Zwolle. Alsof DAT het is ;D Buiten dat, staat Michel er al wel 6 keer in geloof ik. Hahaha… Terstal heeft gelijk, er wordt structureel niet gehuldigd, Michel verdient dat wel!!


  ⚠️ Meld

 6. terstal en maartje jullie zullen nu wel samen op Schiphol zijn om jullie helden te ontvangen! Ik snap niet wat jullie willen doe wat je denkt te moeten doen en zorg voor de duizenden mensen op de Grote Markt, muziekkorps en de platte kar. Zoals Pjotr al aangaf doei je best. Ik zal bij welke huldiging dan ook er beslist bijzijn.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.