Be Quick kan Enter niet achteruit drukken

Zwolle – Be Quick heeft zaterdagmiddag bij Enter Vooruit een nederlaag geleden. Vlak voor rust werd het 1-0 en Be Quick kon dat niet meer rechtzetten. Door deze nederlaag zakt de ploeg van Arnie Pot naar de tweede plaats in de stand. Dat het een titanengevecht zou worden was op voorhand al duidelijk. Beide ploegen pakten in de laatste weken voor de winterstop veel punten en van een walkover zou zeker geen sprake zijn.

Be Quick-trainer Arnie Pot: “Vooraf wisten we natuurlijk al dat het een lastige wedstrijd zou worden. Toch beginnen we goed en krijgen we kansen. Zeker de eerste 25 minuten zijn we de bovenliggende partij.” Be Quick ziet dan dat een doelpunt van Floris Blom wordt afgekeurd. Terecht? Pot: “Ik kon dat vanuit mijn positie niet beoordelen. Wel is het zo dat ons een penalty is onthouden. Sander Aarten krijgt een cruciale tik en dan moet de bal gewoon op de stip.” In de slotfase van de eerste helft komt Enter echter beter voor de dag. “We waren op dat moment niet goed genoeg met de tweede bal en door een miscommunicatie komt Enter dan op voorsprong.” In de 38e minuut is het Frank Smit die voor de 1-0 zorgt. En dat zal ook de ruststand zijn.

Direct na de rust ontsnapt Be Quick. Terwijl de toeschouwers nog bezig zijn om hun patatje weg te werken, is het Knol die de bal op de paal schiet. Het had daarmee 2-0 kunnen zijn, maar Be Quick komt er mee weg. Pot: “Na de rust komt het bij ons niet meer echt op gang. We vergeten te voetballen op de momenten dat er wel ruimte is. Het slechte veld wil ik niet als excuus opvoeren, maar het was in ieder geval niet in ons voordeel.”

Be Quick krijgt in de tweede helft dan ook nauwelijks nog de mogelijkheid om te scoren. “We probeerden het wel, maar het zat er gewoon niet meer in.” Be Quick verliest de koppositie, maar zag dat Vroomshoop met enige moeite gelijkspeelde tegen Drienerlo. Daardoor staat Vroomshoop nu een punt voor in de stand. Beide teams treffen elkaar volgende week in Zwolle. Een topper dus. De wedstrijd zal, zoals te doen gebruikelijk, om 14.30 uur beginnen. Opstelling Be Quick: René Oosterhof, Eric van Beek, Floris Blom, Jeroen Horstman (75. Felix Boessenkool), Rutger Minkjan, Karwan Mehrabi, Frank Oosterhof, Talha Özen (60. Aron Tempelman), Michel Klink, Bas Buimer, Sander Aarten.

Artikel delen:

Reageer