ZBC2 op weg naar de kop?

Zwolle – In de 2e klasse regiocompetitie Oost was afgelopen vrijdagavond een belangrijke avond, want nummer 1 (Hardenberg BV1) moest tegen nummer 4 (IJsselstad BC3 uit Deventer) en nummer 2 (ZBC2) tegen nummer 3 (Flits BC4 uit Wierden). Hardenberg won van IJsselstad (6-2). Voor het -ongeslagen- ZBC èn voor Flits was het dus zaak om zo weinig mogelijk puntverlies te lijden.

Na 4 partijen was het 2-2 en leek de wedstrijd in evenwicht. Maar Stephan Hop en Joanne van de Boom wonnen zeer afgetekend hun wedstrijden, terwijl Theodore Bellos (in 3 games) en Chantal van Rheenen nipt verloren. Daarna werden de dames en heren dubbel èn de mixed dubbel (Stephan en Joanne) echter dik gewonnen door ZBC. In de laatste mixed dubbel verloren Bert Katuin en Chantal de eerste game, maar daarna werden de tegenstanders in de 2e game weggespeeld. Chantal en Bert vonden dat het blijkbaar nog te vroeg in de avond was en rekten de game zo lang mogelijk, maar wonnen uiteindelijk met 24-22. Eindstand 6-2 voor ZBC.

ZBC2 is hiermee tot op 7 punten genaderd van Hardenberg, met een wedstrijd minder gepeeld! Aanstaande maandag vindt in Hardenberg de kraker van deze klasse plaats wanneer de twee koplopers tegen elkaar spelen.

Artikel delen:

Reageer