Isala Behandelcentrum in sfeer nieuwe ziekenhuis

Zwolle – Begin februari start Bussman met de bouw van het nieuwe Isala Behandelcentrum op de plek waar voorheen het oude Sophia ziekenhuis stond. Het ontwerp sluit aan bij de bijzondere bouwstijl van het nieuwe ziekenhuis. In het Behandelcentrum komen de polikliniek Plastische chirurgie, 6 operatiekamers (OK’s) en een verpleegafdeling. In oktober 2014 wordt het Behandelcentrum in gebruik genomen.

impressie_zijaanzicht_isala_behandelcentrum.jpg 

Isala heeft voor modulaire bouw gekozen. Deze methode is snel en efficiënt. De modules zijn gebaseerd op standaardmodellen voor poliklinieken en OK’s die Bussman ook aan andere ziekenhuizen levert. Bovendien beperkt de voorproductie in de fabriek de overlast op de bouwplaats, dus ook voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Daarnaast is modulaire bouw erg flexibel. Over tien jaar kan Isala bijvoorbeeld snel en makkelijk een OK inwisselen voor een vernieuwde versie.

impressie_bovenaanzicht_isala_behandelcentrum.jpg 

Uitstraling
De modulaire bouw wordt zowel aan de binnen- als buitenkant mooi en strak afgewerkt. De gevel, aan de zijde van het hoofdgebouw, wordt aangekleed met vergelijkbare materialen als de gevel van het nieuwe ziekenhuis. Hierdoor vormen beide gebouwen een geheel.

Bouwproces
Bouwbedrijf Bussman maakt de modules zo veel mogelijk af in de fabriek, waar ook al een groot deel van de installatietechniek wordt ingebouwd. Begin februari worden eerst de 148 modules van het OK-blok een voor een op een dieplader naar de Isala-bouwplaats vervoerd. Daar schakelt Bussman ze weer aan elkaar en maken ze het geheel wind- en waterdicht. Vervolgens bouwen de installateurs de rest van de techniek in, waarna Isala de OK’s kan testen en valideren. Intussen gaat Bussman verder met de productie van het polikliniek-blok, dat uit 80 modules bestaat. Dit wordt in april neergezet. Het geheel wordt half augustus opgeleverd. In oktober verhuizen de afdelingen naar het Behandelcentrum en wordt het in gebruik genomen.

Wat is het Behandelcentrum?
In het nieuwe Behandelcentrum komen de polikliniek Plastische chirurgie, 6 operatiekamers (OK’s) en een afdeling Dagverpleging/Shortstay met 60 bedden. Vanaf november 2014 vinden hier de planbare (dus niet-spoedeisende) ingrepen en kortdurende opnames van maximaal drie nachten plaats. Patiënten kunnen er straks bijvoorbeeld terecht voor het knippen van amandelen, een hand- of schouderoperatie en cosmetische operaties, zoals borstvergrotingen en liposuctie. Deze behandelingen worden momenteel uitgevoerd op Isala Weezenlanden.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Beste Bussman

    Ik heb bij Bam materieel een permanente valbeveiliging ontworpen voor op verplaatsbare schaft, woon en kantoorunits. Het prototype is op een K1000 unit geplaatst. Dit houd in dat de medewerkers bij het plaatsen van de units veilig op het dak kunnen werken. Als U hier info over wilt kunt U mij gerust mailen.

    Gr Jos Kersten


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.