Shakespeare in Performance bij Van der Capellen!

Zwolle – Op 30 januari is het zo ver! Leerlingen van Van der Capellen gaan mee doen aan een Shakespeare workshop. Marc Norris, eigenaar van "Shakespeare in Performance", komt naar Nederland om een aantal workshops te geven en Van der Capellen mag weer meedoen.

Shakespeare in Performance is een theaterbedrijf uit Bristol, Engeland. Het biedt leerlingen van 12-14 jaar de kans om op een zeer actieve manier kennis te maken met het werk van Shakespeare! Op 30 januari krijgen leerlingen van de tweetalige 3 havo en atheneum klassen, een Engelstalige workshop over "Romeo & Juliet". Elke workshop duurt 2 uur. Norris werkt volgens een vast systeem, dat al jaren heel veel succes heeft opgeleverd. Norris begint met het uitbeelden van een korte Shakespeare scène om de leerlingen een idee te geven van de taal en het doel van hun workshop. Dan gaat hij verder met verschillende warm-up oefeningen, waarbij leerlingen leren hoe belangrijk het is om een actieve performance te geven.

Vervolgens komt het verhaal van Romeo & Juliet aan bod. De leerlingen bestuderen een beknopte versie van het toneelstuk. Leerlingen worden dan in groepen geplaatst en iedere groep krijgt een scène van het toneelstuk voor zijn rekening. Norris en zijn team moedigen de groepen aan om te blijven oefenen en uiteindelijk worden alle scènes bij elkaar gevoegd. Na de laatste repetities is de workshop klaar en ’s avonds komen de familie en vrienden op school om het theateroptreden te kijken. Het belooft een gezellige avond te worden.

Van der Capellen doet al vele jaren mee aan dit Shakespeare project en het heeft altijd positieve reacties van de leerlingen en hun ouders opgeleverd. Ze kijken uit naar de volgende workshop en zijn blij dat ze weer de kans hebben om met deze geweldige theatergroep te gaan werken. Hou de website in de gaten voor de foto’s!

Artikel delen:

Reageer