Tweede Energy Pitch in Overijssel

Zwolle – Op donderdag 23 januari 2014 organiseren Natuur en Milieu Overijssel en Stimuland de tweede Energy Pitch Overijssel. Drie initiatieven presenteren kort hun businessplan, waarna een jury met een brede expertise in een open setting de plannen beoordeelt en adviezen geeft. Ook het publiek wordt uitgenodigd mee te doen.

Overijssel kent inmiddels meer dan 40 lokale duurzame energie-initiatieven. De Initiatieven bestaan meestal uit vrijwilligers die met veel enthousiasme werken aan goede ideeën. “De overstap naar een meer bedrijfsmatige organisatievorm zoals een coöperatie of een BV met professioneel personeel blijkt in de praktijk een lastige. Veel initiatieven stranden dan”, aldus Dorine Putman, voorzitter van de jury. “De Energy Pitch Overijssel biedt initiatiefnemers ideeën voor innovatieve financieringsconstructies en geeft de mogelijkheid om contacten te leggen om inzichten te delen.” De lokale duurzame initiatieven die tijdens de eerste pitch op 31 oktober 2013 centraal stonden zijn al een stap verder geholpen met adviezen en financieringsbegeleiding van de jury.

Deelnemers
Drie inwonersinitiatieven betreden het podium: Duurzaam Hoonhorst, Borne Duurzaam en Energieneutraal Noord-Deurningen krijgen deze avond de gelegenheid hun businessplannen te pitchen. De happening is niet alleen interessant voor deze ondernemers, maar voor iedereen die bezig is met lokale energie en/of glasvezel.

Jury
De jury is samengesteld uit deskundigen op het gebied van bankfinanciering, crowdfunding, ondernemen, energie en marketing.

De jury bestaat uit:
• Dorine Putman – ambassadeur ASN Bank (dagvoorzitter)
• Ed den Besten – directievoorzitter Rabobank Salland
• Henk de Beijer – ondernemer en private investeerder in duurzame energie
• Jan Willem Zwang – initiatiefnemer Greencrowd, crowdfunding voor groene projecten
• Arnout Potze – programmaleider Nieuwe Energie, provincie Overijssel

Locatie
Plaats van handeling is het Provinciehuis in Zwolle. Energy Pitch Overijssel begint op donderdag 23 januari 2014 om 19.00 uur, de deuren gaan om 18.00 uur open. U kunt dan een broodje en soep nuttigen. De pitch eindigt om 21.30 uur.

Betrokken organisaties
Energy Pitch Overijssel is een activiteit van Stimuland en Natuur en Milieu Overijssel. Beide organisaties werken samen in een pilot om lokale energie en/of glasvezel initiatieven verder te helpen met professionaliseren. Het wordt georganiseerd in nauwe betrokkenheid met de projecten Duurzame Dorpen Overijssel en Hier Opgewekt!

Energy Pitch Overijssel wordt mogelijk gemaakt door provincie Overijssel. De toegang is gratis, wel graag vooraf even melden dat u komt bij Willem Seine T (038) 425 09 72 
E seine@natuurenmilieuoverijssel.nl of Harry Roetert T (0529) 47 81 80 E info@stimuland.nl

Artikel delen: