Marjanne Sint Officier i.d. Orde v. Oranje Nassau

Zwolle – Bestuursvoorzitter Marjanne Sint heeft maandag 20 januari afscheid genomen van Isala als Officier in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Henk Jan Meijer voor haar eerdere werkzaamheden als Secretaris Generaal bij het ministerie van VROM, haar verdiensten die zij in de afgelopen jaren geleverd heeft bij Isala en haar rol bij de Raad van de Volksgezondheid en Zorg (RVZ).

marjanne_sint_officier_in_de_orde_van_oranje_nassau.jpg
Foto: Pedro Sluiter fotografie

Als Secretaris Generaal van VROM (2000-2007) wordt zij geroemd om haar rol tijdens het Nederlands Voorzitterschap van de EU in 2004. Bijzonder was het feit dat zij, door haar eigen verdienste, als Secretaris Generaal leiding heeft gegeven aan de stuurgroep Voorzitterschap. Met haar voorzitterschap creëerde zij enerzijds een echte eenheid in de organisatie. Anderzijds heeft zij er voor gezorgd dat het bewustzijn voor de EU en het mondiale beleid enorm is vergroot en dit niet meer los gezien kan worden van het nationaal beleid.

marjanne_sint_neemt_afscheid_van_isala_als_officier_in_de_orde_van_oranje_nassau.jpg
Foto: Pedro Sluiter fotografie 

Bij Isala was Sint niet alleen de drijfveer achter de realisatie van de nieuwbouw, maar legde ze ook een nieuwe ambitie voor de toekomst neer: ‘Van het mooiste naar het beste ziekenhuis’. Daarbij stond de zorg voor de patiënt altijd centraal. Of, zoals Sint het memoreerde: “Wij zijn van de zorg”. Mensen verbinden, vertrouwen herstellen, zichzelf dossiers snel eigen maken en een scherp oog houden voor de mens achter die dossiers kenmerken haar persoonlijke aanpak. Dat maakt Sint, volgens de Zwolse burgervader, van een goed bestuurder een topbestuurder. Marjanne Sint heeft maandagmiddag 20 januari officieel afscheid genomen van Isala. Tijdens een programma werd zij toegesproken door voorzitter Raad van Toezicht Rob van den Bergh, medebestuurslid Robbin Thieme Groen en voorzitter Stafbestuur Cor Holt.

Tijdens een speciale Publieksacademie Passie uitgelicht stonden uroloog Tjard de Haan, kinderarts Jolita Bekhof en chirurg-oncoloog Anne Brecht Francken stil bij hun persoonlijke drijfveer voor de zorg en hoe zij een medisch inhoudelijke bijdrage leveren. Alle circa 300 genodigden gingen met nieuwe medische kennis naar huis. Het programma werd afgesloten met een speciaal bedanklied gezongen door een gelegenheidskoor van Isala-medewerkers. Marjanne Sint bereikt binnenkort haar pensioengerechtigde leeftijd, maar legt haar werkzaamheden voor de zorgbranche zeker niet neer. Ze blijft lid van de Raad van de Volksgezondheid en Zorg en voorzitter van Seneca, en start per 1 april als nieuwe voorzitter van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen. Daarnaast vervult ze nog enkele commissariaten. Vanaf 20 januari maakt ze deel uit van een pool medelanders die tijdens het ochtendprogramma De Ochtend van 4 (Radio 4) het actuele nieuws bespreekt.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Als ze deze functie nu allemaal vrijwillig had vervuld, alla, maar dit zijn/waren goed betaalde functies (die ze naar behoren heeft gedaan lijkt me). Maar om daar meteen een medaille achteraan te gooien??. Devaluatie van het lint.


    ⚠️ Meld

  2. hummm dat ze het als partijvoorzitter van de Pv/dA het behoorlijk verprutst heeft wordt niet vermeld. Marian met Kok namen een WAO besluit en vertrok onbereikbaar naar buitenland voor wandeltocht.De lokale afdelingsbestuurders ( ik was er toen en van) kregen het voor de kiezen. Bedankt Mariane ook voor het wat onhandige , bouwkundige (uiterlijk) te luxe ziekenhuis wat we nu de komende 30 jaar mogen gebruiken.


    ⚠️ Meld

Reageer