Piratenpartij wil website voor klokkenluiders

Zwolle – Onlangs is bekend geworden dat Piratenpartij Zwolle mee gaat doen aan de gemeenteraadsverkieziengen op 19 maart 2014. Ronnie Popkema werd de afgelopen week als lijsttrekker gepresenteerd. Naast OPA is de Piratenpartij een van de twee nieuwe politieke partijen die gaan strijden om de gunst van de Zwolse stemgerechtigden.

De Piratenpartij lanceerde maandag haar programma. Een van de opvallende zaken die daarin beschreven staat is dat de Piratenpartij een specifiek Zwolse website voor klokkenluiders wil realiseren. De politiek zou in samenwerking met de lokale pers die site tot stand moeten gaan brengen. "Deze moet ook te gebruiken zijn als meldpunt voor datalekken bij de gemeente en bedrijven, die overigens zelf een meldplicht moeten hebben, voor als ze een eigen lek ontdekken", zo staat in het programma beschreven. Verder gelooft de Piratenpartij in de mogelijkheden van de autonome Zwollenaar. "De overheid bekleedt voor hen een louter faciliterende functie. Zowel bij initiatieven van burgers als die vanuit het bedrijfsleven. De nadruk dient wel te liggen op duurzaamheid en innovatie."

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Heel interessant!! Dat roept de vraag op wat er dan zoal gemeld gaat worden? Foute zaken van de gemeente of een onderneming of instelling die verkeerd bezig is?


    ⚠️ Meld

Reageer