KFC Zwolle mikt op locatie De Vrolijkheid

Zwolle – Na een mislukte poging om in de nabijheid van het nieuwe Van der Valk hotel een nieuwe vestiging van fastfoodketen Kentucky Fried Chicken te openen is de focus nu gericht op de locatie De Vrolijkheid. In de hoek Ceintuurbaan met de Oude Meppelerweg. Dat laat de woordvoerder van KFC aan Weblog Zwolle weten. Waar het restaurant precies moet komen wordt niet duidelijk. Burger King zou ook interesse hebben op een filiaal in een zogenaamde ‘foodcourt’. Furness en vastgoedadviseur dhr. Smelt (voormalig garagecomplex Sietsma) zeggen niet in onderhandeling te zijn met KFC.

kfc_sg_rgb_400.jpg

Het bekende fastfood kiprestaurant zou eind 2015 een vestiging aan de rand van Zwolle willen openen, maar krijgt tot nog niet de gewenste medewerking van de gemeente Zwolle, aldus de woordvoerder. Het bestemmingplan was op de Hessenpoort al een heet hangijzer, voor de beoogde locatie op De Vrolijkheid is dat niet anders. Het plan moet gewijzigd worden. Mede daarom duurt het nog wel 2 jaar voordat er een KFC in Zwolle zal zijn. Met een beoogd aantal van 60 part timers is KFC een stabiele werkgever die naar 100 filialen in Nederland wil. Zwolle mag volgens KFC daarbij niet ontbreken. KFC wilde aanvankelijk in het centrum van Zwolle ook een vestiging openen, maar daarvan is nu geen sprake meer.

Artikel delen:
Reacties 110
 1. Zwolle doet er echt alles aan om bedrijven die hier willen komen te dwarsbomen, laten we blij zijn dat deze bedrijven zich hier willen vestigen.


  ⚠️ Meld

 2. zal dat restaurant met die grote M wel achter zitten. dat restaurant waar ze die vieze koude weke zooi verkopen, wat al uren onder een grote lamp ligt te warmen blegh. voorlopig dan maar gewoon de lekkere kip van kip2day tot kfc er is 8)


  ⚠️ Meld

 3. @as:
  Oude pand van der Valk daar komt geen kip.;);)
  Ik zou er niet willen zitten met mijn zaak iig.

  Van mij mag KFC trouwens ver weg blijven met die ranzige kippemoes snacks van ze!
  De Mac is al erg genoeg als je in Zwolle alleen al DRIE van die vreetschuren hebt.
  Het word hoog tijd dat het Nederlands volk zich eens niet zo van zijn slechte kant laat zien die zooi gewoon links laat liggen.
  Ga dan eens naar een lokale snackcorner ofzo als je een frietje en een burger wil, das al slecht genoeg voor je.  ⚠️ Meld

 4. Eens met sPECky, van mij hoeft KFC ook niet te komen. Nog zo,n vreet schuur van Amerikaanse origine. Met op het menu plof-kip. Net wat je zegt, ga dan is een keer naar een snackbar in je wijk. Steun je de kleine ondernemer ook nog eens. In plaats van die grote multinationals.


  ⚠️ Meld

 5. Ik eet liever een met liefde geproduceerde zelfgemaakt hamburger met gebakken ui en een bak dikke friet dan die fabrieksmeuk van de multinationals.


  ⚠️ Meld

 6. Laat de KFC liever wegblijven. Geen behoefte aan.
  Een gewone snackbar is mij goed genoeg en het geld blijft dan tenminste in Nederland ipv weg te vloeien naar het buitenland.


  ⚠️ Meld

 7. In mijn ogen is zo?n beetje iedere vorm van massaproductie teken dat er ergens op ingeleverd is = meuk?

  Controle… tja, als dat eenzelfde soort “grondige” controle is als wat sommige mensen misschien kennen van evenementen zoals concerten of voetbal….. stelt niks voor!

  Een vriendin van me heeft een paar jaar in de voedsel en vleesindustrie gewerkt, hierdoor weigert ze nu gewoon bepaalde dingen te eten!
  Heb ik alle begrip voor, ik hoef het niet eens te zien om te snappen dat er vaak hele gore dingen gebeuren.


  ⚠️ Meld

 8. Jasper dan begrijp je er nog steeds niets van, dit heeft niets met de voedselveiligheid te maken of controles. Maar blijf jij maar lekker die fabrieks-meuk eten, kwaliteit en liefde voor het vak is aan jou niet besteed blijkbaar.


  ⚠️ Meld

 9. @sPECky maar dat kan toch ook gewoon gebeuren in een snackbar? Sterker nog, in best wel wat binnen gelopen waar je niet heel vrolijk van wordt, maar goed, borrel op, dus dat dood de bacteriën wel 😛


  ⚠️ Meld

 10. Overigens wek ik nu misschien de suggestie dat ik voor de komst van KFC ben, dat klopt niet, het maakt mij niet uit. Ik vind het daar niet lekker, dus ik ga er geen gebruik van maken.


  ⚠️ Meld

 11. Zo?n keten betekent ook dat een medewerker er nooit op vooruit of achteruit zal gaan of hij/zij nu goed product levert of niet.
  “Klachten?! daar is de deur, en je vervanger ook al.”

  Een kleine ondernemer zal het zich veel meer aantrekken als er iets niet goed is aan z?n product.

  Los van het feit dat de meuk van die ketens natuurlijk op voorhand al veel minder is dan een vers bereid product.

  Maar, vers is toch ook gewoon veel lekkerder dan dat fabrieks spul?
  Liever één keer 4 euro voor één goed product waar je ook genoeg aan hebt dan vier keer één euro omdat bijvoorbeeld zo?n stomme macburger in je holle kies past.


  ⚠️ Meld

 12. @sPECky, eens met je, massa productie is vaak meuk. Maar aan sommige mensen is kwaliteit qua eten niet besteed. Die proeven het verschil niet eens meer tussen biologisch vlees of vlees uit de vleesindustrie. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die wel nadenken wat ze eten en hoe iets geproduceerd word.


  ⚠️ Meld

 13. KFC is bezig met het pand van de oude Ford garage (Sietsma/Mundus/Wensink) die verhuisd is naar Hessenpoort. Gemeente Zwolle weigert vooralsnog aanpassing van het bestemmingsplan.
  Van flexibiliteit in crisis tijd is natuurlijk geen sprake vanuit de Gemeente, stel je voor dat je meedenkt…..wederom een gemiste kans naar een gezonde onderneming die graag wil.


  ⚠️ Meld

 14. @Zwollenaarisback nee dat is waar. Maar er moet dan wel een stapel slappe redenen zijn waarom anderen zich hier niet mogen vestigen 🙂


  ⚠️ Meld

 15. haha kip@day, veel beter???
  De buurman heeft daar in Assendorp wat gehaald, man het was helemaal niet te vreten en shagrijnig personeel ook nog..
  Ik haal het altijd bij Jumbo!!!
  Van mij mag die KFC gewoon komen hoor…


  ⚠️ Meld

 16. Dan zou je direct weer de discussie krijgen over die zogenaamde “attenderingsmast” bij de Haersterveerweg.
  Volgens de officiële besluitstukken is het geen reclamemast en denken mensen bij die grote M niet aan McDonald’s, maar aan “het eten van fastfood in het algemeen, ongeacht bij welk soort bedrijf”.
  Benieuwd of die redenatie blijft staan na de vestiging van KFC…


  ⚠️ Meld

 17. Los van het feit dat de meuk van die ketens natuurlijk op voorhand al veel minder is dan een vers bereid product.

  Je vergeet even dat de snackbar op de hoek ook alleen maar diepvriespul heeft? Zelfs de broodjes worden bevroren aangeleverd. Maar blij maar dromen hoor ik weet beter. Heb zelf in de vleesindustrie gewerkt en eet er geen gram mnder door.


  ⚠️ Meld

 18. Iedereen scheldt wel op de mc en de kfc Maar feit is wel dat dit de bedrijven zijn die innoveren en investeren! de grootste verandering in mijn lokale snackbar afgelopen 30 jaar is dat de frikandel 5cm langer is geworden. Deze branche is conservatief en staat volledig stil.
  Deze tijd vraagt om meedenken met de klant en innoveren!


  ⚠️ Meld

 19. KFC eindelijk wat heb ik zin aan een lekkere plofkip!

  Niet dat me MC niet lekker is maar een keer wat anders is ook lekker. Ik kijk ernaar uit.

  Die buurtsnackbarretjes zijn ook wel is lekker af en toe.

  Wat een mens eet moet hij zelf weten.


  ⚠️ Meld

 20. Laat alle bedrijven toch vestigen die dat graag willen. Dan hebben de mensen in zwolle meer keuze in dit saaie zwolle waar nu niks bijzonders zit. Laten ze die gore mc donalds maar uit de stad verwijderen en gemeente zwolle moet stoppen met tegen houden van andere bedrijven waar mc donalds bang voor is want zeg nou eerlijk… als zwolle een KFC en een burgerking heeft wie gaat er dan nog naar mcdonalds met hun slappe nep voer? Zwolle doet maar… ze zijn dom bezig en voorlopig gaan wij of thuis eten of lekker naar andere steden waar meer variatie is dan in boerenstad zwolle.


  ⚠️ Meld

 21. Onlangs nog in de media… zwolle wil winkel leegstand oplossen… HOU DAN BV KFC OF BURGERKING DAN NIET BUITEN DE STAD!!! Zo dat moest er ook nog ff uit


  ⚠️ Meld

 22. mei 2011

  Horecagelegenheid De Vrolijkheid aan de Oude Meppelerweg in Zwolle is definitief verkocht. Overijssel Projecten VOF uit Borne heeft voor het onroerend goed 1.625.000 euro neergeteld.

  Daarmee is niet gezegd dat De Vrolijkheid verdwijnt. Omdat Ria Dijk het café-restaurant ook huurt van de nieuwe eigenaren, blijft zij naar verwachting nog enkele jaren op haar vertrouwde stek. Ondertussen kan Overijssel Projecten VOF plannen gaan ontwikkelen voor die locatie.

  http://www.destentor.nl/regio/zwolle/vrolijkheid-verkocht-voor-1-6-miljoen-euro-1.3273532


  ⚠️ Meld

 23. @erik b dat is jouw mening/smaak. In Amsterdam zit er een BK en een MD naast elkaar. Al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren. En die lopen allebei goed.

  Persoonlijk heb ik het liefst een Double Cheeseburger XXL met bacon van de BK, met patat en een milkshake (banaan), vergezeld van een McNuggets met Zoetzure saus van de McDonalds. Nou ja, als ik dan de friet mag vervangen door een raspatat van Domino, dat zou nog beter zijn 😛


  ⚠️ Meld

 24. Mijn mening is ook dat meerdere fastfood ketens bij elkaar kunnen zitten he. Dit wordt al jaren door gemeente zwolle en mcdonalds tegen gehouden.


  ⚠️ Meld

 25. McD heeft met de 2 McDrives en de investering die ze toen hebben gemaakt, bij de gemeente bedongen dat er geen concurrentie in de buurt zou komen….daarom heeft KFC zo veel last van een gemeente die niet mee werkt.

  Wordt door alles en iedereen ontkent maar die afspraken zijn wel degelijk gemaakt.


  ⚠️ Meld

 26. @abc @erik b als die afspraken er echt zijn, dan is daar bewijs voor. Onder andere in het niet goede reden kunnen geven voor het weigeren van BK en KFC door de gemeente. Dat is niet gebeurt, sterker nog, we hebben een BK gehad.

  Ik vind het een heel raar iets, deze mythe dat de gemeente Zwolle zich heeft laten omkopen. Die gewoon ruchtsichlos over wordt genomen door mensen met geen enkel ander bewijs dan dat er nu alleen maar McDonald’s bedrijven zijn in Zwolle.

  Volgens die redenatie heeft de gemeente Zwolle zich ook om laten kopen door V&D om geen Bijenkorf toe te laten. Of door Mediamarkt om geen Saturn toe te laten.


  ⚠️ Meld

 27. Mac D zal burgemeester en wethouders af en toe wel een happy meal voor de neus houden . Daar houden ze de concurrentie wel voor buiten de stad. Flutgemeente!!!!!!


  ⚠️ Meld

 28. Annetjuh, dat is waar ook dat verhaal maar het betreft alleen het pand en niet de grond. Want dat is via een (erfpacht)constructie nog steeds in bezit van de familie.


  ⚠️ Meld

 29. @Jasper…

  Mc Donalds heeft in die tijd de beslissing genomen om 2 Mc Drives te realiseren.

  Hierover is veel overleg geweest met de gemeente. Onderdeel ervan was dat er een forse financiering van Mc D werd gedaan en Zwolle hier profijt van had omdat er een gat in de voorziening werd opgevuld (MCD wou wel in Noord, maar niet direct in Zuid).
  Hierbij werd de afspraak gemaakt dat zij de garantie hebben dat er geen concurrentie in de buurt komt.


  ⚠️ Meld

 30. Bericht door Japser, op 21 januari 2014 21:30
  @abc @erik b als die afspraken er echt zijn, dan is daar bewijs voor. Onder andere in het niet goede reden kunnen geven voor het weigeren van BK en KFC door de gemeente. Dat is niet gebeurt, sterker nog, we hebben een BK gehad.

  En waar is/was die BK gevestigd dan?


  ⚠️ Meld

 31. Juist! Op het station. En wie is de eigenaar van dat station? De NS. En die bepaalt welke winkels daar hun nering mogen drijven en niet de gemeente…


  ⚠️ Meld

 32. Je hebt gelijk kokkie,mijn excuses. Ns vastgoed bepaalt wat daar gebeurt. Had ik er toch mooi een mc donalds bijgedaan als ik hun was!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 33. Er heeft toch ooit een Burger King in het centrum van Zwolle gezeten? In de buurt van van Orsouw, of verbeeld ik met dat nu? Of was dat een ander fastfood concern?  ⚠️ Meld

 34. dat was fastfoodconcern wimpie als ik het goed heb, ook heeft daar ergens of is daar voor in de plek gekomen een visrestaurant noordzeequick geheten gezeten op die plek, mocht ik dat mis hebben hoor ik dat graag;)


  ⚠️ Meld

 35. @abc ik neem aan dat dat in stukken gewoon terug te vinden is. Als er zo’n concurrentiebeding was. En dat de gemeente dat gewoon op aanvraag verstrekt. Maar goed, de gemeente geeft aan dat er van zoiets geen sprake is.


  ⚠️ Meld

 36. Onder andere in het niet goede reden kunnen geven voor het weigeren van BK en KFC door de gemeente. Dat is niet gebeurt, sterker nog, we hebben een BK gehad.

  Met ‘we’ doel jij op de gemeente Zwolle, maar de betreffende BK bevind zich op het NS station alwaar de gemeente geen zeggenschap over heeft v.w.b. vestiging van winkels e.d. En daarmee wordt jouw stelling onderuit gehaald.


  ⚠️ Meld

 37. @Kokkie nee zeer zeker niet, mijn stelling is dat de gemeente Zwolle niet is omgekocht door de Mac om de BK te weigeren. De vestiging op het station is een voorbeeld. Maar goed, daarnaast is er ook geen enkel bewijs dat de Mac een concurrentiebeding heeft afgedongen. Er is ook helemaal niemand die hier iets over zegt anders dan een neef van de buurvrouw en daar de zus van heeft van een vage kennis in de kroeg gehoord.


  ⚠️ Meld

 38. Ik heb het niet over bewijs gehad ten aanzien van een eventueel concurrentiebeding tussen de Mac en de gemeente of omkoperij. Je zou eens goed moeten gaan lezen i.p.v. bewust een ander z’n woorden te verdraaien om jouw eigen foutieve aannames te verhullen.


  ⚠️ Meld

 39. @Kokkie je hebt gelijk, daar had jij het niet over. Anderen wel. Jij ging alleen in op het BK/NS verhaal. Dat hangt tegen de andere discussie aan, daarom ging ik daar op door.


  ⚠️ Meld

 40. @BertK ik ben de enige die niet wil geloven wat anderen alleen maar via via hebben gehoord, waar nul bewijs voor is, en ik ben de dorpsgek????

  Raap me op…


  ⚠️ Meld

 41. @BertK nee, ik beweer niet dat het niet bestaat. Ik zet er alleen hele grote vraagtekens bij, omdat niemand die roept dat gebeurt, een betrouwbare bron kan geven. Ik zie alleen maar mensen elkaar napraten.

  Dan zou ik ook gek zijn omdat ik niet in God geloof…


  ⚠️ Meld

 42. Ben ook benieuwd waar dat dan vandaan komt. Je kan wel roepen dat MC Donald een monopolie positie heeft in de stad omdat dat zo lijkt maar zijn daar daadwerkelijk afspraken over? Dat iemand die zichzelf abc noemt met die aantijging komt is nou niet direct de meest betrouwbare bron lijkt me.

  Ondertussen blijft het feit dat er een Burger King op het station was deze aantijging ondermijnen. Gemeente Zwolle heeft wel degelijk een vinger in de pap mbt de inrichting van het station!


  ⚠️ Meld

 43. Zal meer bezoekers opleveren voor Zwolle (extra inkomsten). Ik rijd nu af en toe naar Apeldoorn, zal straks mensen aantrekken die van buiten de stad naar Zwolle komen of even de afslag noord nemen. Ook als je geen varkensvlees wilt eten kies je sneller voor de KFC omdat je bij McDonalds niet 100% kunt vertrouwen of het echt wel rundvlees is.


  ⚠️ Meld

 44. @blauwvingertje

  Er zijn plenty zaken die zelfgemaakte verse producten aanbeiden. Friet, hamburgers, gehakt, kroketten noem maar op.
  Jammer genoeg nog veels te weinig naar mijn mening maar ze zijn er wel!
  Kijk, ook zelfgemaakte burgers zijn niet het beste voedsel wat een mens kan eten maar dan heb je tenminste genoeg na één exemplaar.

  Maar daar gaat het me nog niet eens om. Het gaat me om dat zo?n franchise alleen maar dezelfde zo goedkoop mogelijk geproduceerde producten aanbied, daarom is het een franchise. Alles dezelfde (slechte) kwaliteit die wordt verdoezeld met heel veel zout en suiker. De snackbar in zuid heeft waarschijnlijk andere producten dan die in holtenbroek. Dat laat jou als klant vrij om je favoriet te bezoeken.

  En dat is waar iedereen recht op heeft, keuzes.
  Maar zolang er steeds maar meer van dit soort multinationals worden toegelaten in bijna ieder stadsdeel, zullen er alleen maar keuzemogelijkheden blijven verdwijnen omdat een groot deel van de bevolking blijkbaar nog te lui is om na te denken wat ze in hun mik stoppen.

  En ja, ik ga zo heel af en toe ook wel eens lekker vadsig naar zo?n schuur.


  ⚠️ Meld

 45. Overigens maak je mij nog veel blijer met dat varkenshaasje dat ik gisteren zelf heb gekruid en gemarineerd en gegrild heb, en daarna heb voorzien van een laagje eigen gemaakte satésaus 😛


  ⚠️ Meld

 46. @Mike70 dat is een zeer boude uitspraak, dat van dat varkensvlees (tenzij je het over een big tasty met bacon hebt)

  Je mag het tegenwoordig allemaal roepen. Bewijzen zijn niet meer nodig.


  ⚠️ Meld

 47. He wordt tijd voor duidelijkheid over een vermeend monopolie voor Mac Donald’s in Zwolle:

  Het antwoord van de gemeente Zwolle is kort: er is géén monopolie!

  Er zijn al langere tijd gesprekken gaande met een fastfoodketen voor vestiging in Zwolle.

  De verwarring, geuit door sommige bezoekers, kan ontstaan zijn omdat er in de horecavisie een passage is opgenomen dat er in de binnenstad voorkeur is voor gezonde fastfood. Dat neemt niet weg dat wanneer een Burger King of KFC of een andere keten in de Binnenstad een winkel wil, dit kan mits het bestemmingsplan dat toelaat.

  KLIK hier voor link naar Horecavisie 2013


  ⚠️ Meld

 48. Ik heb zelf als ambtenaar de documenten in het verleden in handen gehad. Wellicht dat daar in heeft gestaan dat er de eerst komende jaren GEEN soort gelijk bedrijf bij McDonalds geopend mag worden. En die termijn zal verstreken zijn.  ⚠️ Meld

 49. @Mike70 nee ok, het is niet 100%, maar goed, dat geldt voor zoveel zaken. Het is wel zo dat McDonalds zelf de complete lijn in de gaten houdt, van rund tot burger. Dus wat dat betreft kun je qua rund niet veel zekerder zijn dan bij McDonalds.


  ⚠️ Meld

 50. Dat er nu geen burgerkings cq kfc in zwolle zitten en wel 3 mc donaldsen zegt genoeg. Dat ff een burgerking op station zat was omdat dit op terrein was van NS en niet gewoon ergens in de stad .


  ⚠️ Meld

 51. Feit dat al jaren lang 3 mcdonaldsen en geen burgerking cq KFC zegt mij genoeg als het gaat om concurrentie vervalsing. Kan ook niet begrijpen waarom andere fastfood ketens jaaaaren lang moeten overleggen met gemeente zwolle over hun komst naar zwolle.. er is genoeg plek in zwolle. Ze worden gewoon aan het lijntje gehouden door gemeente zwolle door overeenkomst met mc donalds enige jaren geleden. In andere steden zit bv burgerking al jaren maar hier moet men zogenaamd 10 jaar met gemeente overleggen. Corrupte stad hier.


  ⚠️ Meld

 52. Dus Jasper omdat de Mac zijn eigen vlees keurt, zit het volgens jou wel goed? Laat mij niet lachen man. Een slager die zijn eigen vlees keurt zeg maar. Maar droom jij maar lekker verder jongen. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die wel nadenken over wat ze eten. Waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd word.


  ⚠️ Meld

 53. Ga er niet heen, wees slimmer dan de gelikte reclames die je kinderen overtuigen. Het is ongezond, het vlees zit boordevol antibiotica en groeihormonen. Doe het niet!


  ⚠️ Meld

 54. Er is wel monopolie van mcdonalds gemeente liegt dat ze barst wat denk je ze zullen dat nnatuurlijk niet zo maar toegeven .


  ⚠️ Meld

 55. Zolang de mc donalds hier in zwolle bepaald welke fastfoodketens zich mogen vestigen in onze stad, zal er nooit een KFC of burger king in Zwolle. Dat is toch onbegrijpelijk. Het zal mij niet verrassen als later blijkt dat mc donalds flink met centjes heeft geschoven om ambtenaren, raadsleden en wethouders om te kopen of ze te trakteren op baantjes voor de kinderen, sponsordealtjes voor gemeentelijke activiteiten en andere cadeautjes voor de bestuurders van de stad. Een stad waar 5 verschillende bouwmarkten kunnen zitten, moet toch zeker meerdere fastfood ketens hebben. Het is mij allemaal een beetje te verdacht. Misschien een leuk item voor een onderzoeksjournalist.


  ⚠️ Meld

 56. Binnen een straal van 100 meter van de Mac . Denk dat de scholen in de pauzes leeg zullen lopen.
  Wel frappant dat de jeugd wel beschermd moet worden tegen een koffie shop maar vette hap geen probleem is.


  ⚠️ Meld

 57. ff fietsje/scootertje vanaf de thorbecke japser. Een foodcourt trekt in iedergeval meer jongeren aan als alleen een mac of niet?


  ⚠️ Meld

 58. Ben het eens met 1stejohn. Welke scholen @japser? Wat dacht je van Landstede, aan het rechterland. Kunnen ze bij wijze lopend doen. Net wat 1ste john zegt, de scholen zullen wel leeg lopen in de pauzes. Gebeurt nu al bij de Mac.


  ⚠️ Meld

 59. Als ze het met de fiets doen, is die burger er wel weer vanaf. Thorbecke vind ik overigens niet in de buurt.
  Landstede wel, maar dat is een sportopleiding. Denk dat die lui wel zo verstandig zijn om op hun eten te letten 🙂

  Ik mag hopen voor de uitbaters trouwens dat het mensen aantrekt, ook jongeren. Daarvoor doen ze het. En af en toe snacken is geen probleem. De veel snackers komen nu ook wel aan hun trekken.


  ⚠️ Meld

 60. Die school aan het Rechterhand is trouwens al heel lang bezig met een gezonde kantine. Heeft daar pas nog een prijs mee gewonnen. Lekker als daar dan zo’n “vet – corner in de buurt “komt. Tot gevolg, steeds meer te dikke jongeren.


  ⚠️ Meld

 61. Af en toe blowen is ook geen probleem Japser, maar hier gaan we strenger mee om dan met de risico’s die jongeren lopen door overgewicht.
  Dus bij vet eten verwachten we dan dat de (sportieve)jongere een verstandige keuze kan maken en bij softdrugs niet…frappant  ⚠️ Meld

 62. @benjie ah ok, wist ik niet 🙂

  @1stejohn beter vecht je dan voor het legaliseren van wiet, ipv nog meer verboden willen

  Overigens, voor mij zelf zal het een grote zorg zijn. Kzal er geen gebruik van maken.


  ⚠️ Meld

Reageer