Coaches ‘Meedoen naar Vermogen’ gezocht

Zwolle – Het Landstede project ‘Meedoen naar Vermogen’ werd afgelopen november in het kader van Actieplan Jeugdwerkloosheid uitgebreid naar de hele regio Ijssel-Vecht, daarom zijn zij nu op zoek naar coaches.

Vanwege de vele aanmeldingen in deze regio was de keuze voor een uitbreiding al snel gemaakt. De aanmeldingen zijn er al, nu de coaches nog! Het project is opgericht om jongeren die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, onder leiding van een 40-plusser, dichter bij werk of een opleiding te brengen. ‘Meedoen aan Vermogen’ zoekt 40-plussers die op vrijwillige basis hun kennis en kunde willen delen. Met dit project wil Landstede jongeren met een lichamelijke en/of geestelijke belemmering of een probleemachtergrond helpen. De nieuwe coaches krijgen een training van zes dagdelen, inclusief een proeve van bekwaamheid. Zij begeleiden de jongeren op weg naar werk en/of een opleiding. Het doel is om eind 2014 minimaal honderd jongeren gekoppeld te hebben aan een personal coach.

Uiteindelijk leren de jongeren zich beter te presenteren en beseffen waarom ze uniek zijn. Hiernaast leren ze hoe ze beter kunnen netwerken om zo hun kansen te vergroten. Het leuke en constructieve van het project is dat het dus niet alleen de krachten en talenten van de jongeren helpt opbloeien, maar tegelijkertijd de vele kennis, kunde, ervaring en levenswijsheid aanspreekt die 40-plussers in hun loopbaan verzameld hebben.

Van plaatselijk naar regionaal
Voorheen was dit project te vinden in Raalte, Zwolle en Steenwijkerland. Na de uitbreiding spreidt het project zich over de gehele regio IJssel-Vecht: Zwolle, Kampen, Zwartewaterland, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Meppel, Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Raalte, Hattem, Heerde en Oldebroek. De bedoeling is om de jongeren uit de WAJONG en WWB te halen en/of te houden. Dit gebeurt in samenwerking met JOPhunters, die als organisatie een groot netwerk heeft en goede contacten met werkgevers. Wanneer de jongeren klaar zijn voor een BBL-plek of betaald werk, helpt JOPhunters ze hierbij in samenwerking met de personal coach.

Aanmelden?
Wie belangstelling heeft om als personal coach in ‘Meedoen naar Vermogen’ zijn of haar ervaringen en kennis in te zetten voor een jongere die de hulp goed kan gebruiken, kan contact opnemen met:

Paulien Zandbelt, Landstede, pzandbelt@landstede.nl of 06-10352558.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer